Tadında Anadolu ile İstanbul Havalimanı’nda ocakbaşı deneyimi
GÜNDEMAnadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda en büyük operasyonuyla yer alıyor. 1.700 metrekareye yayılan alanda misafirlerine binin üzerinde geleneksel yemeği modern yorumlarla sunan restoran, Anadolu mutfak kültür müzesi ve zengin kitap seçkisiyle yemekten çok daha fazlasını sunuyor.
Anadolu’nun binden fazla geleneksel yemek reçetesini titizlikle bir araya getiren Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda yeni konseptiyle misafirlerini ağırlıyor. Dış hatlarda yer alan ilk Tadında Anadolu, aynı zamanda şimdiye kadar açılan restoranlar arasında en büyüğü olarak öne çıkıyor. Tadında Anadolu’nun baş aşçısı Şef Muhsin Ertürk ile Türkiye’nin 81 ilinden kaybolmaya yüz tutan tarifler canlanıyor ve misafirlere sunuluyor. Pideden dönere, sulu yemekten ocakbaşına, künefeden çay ve kahve alanına kadar Anadolu mutfağının her köşesinin temsil edildiği restoranda binin üzerinde yöresel yemeği bulmak mümkün.
Anadolu mutfak kültürü müzesi ve kütüphanesi
1.700 metrekareye yayılan alanda birkaç bölüm bulunuyor. Bunlar kahvehane, köy meydanı, kahvaltı, döner, sulu yemek, ekmek arası, pide, ocakbaşı, tatlılar ve künefe. Özellikle ocakbaşı konsepti, restorana oldukça özel bir hava katıyor. Anadolu’yu sadece yemekleriyle değil, kültürüyle de tanıtan restoranda Anadolu mutfak kültür müzesi de yer alıyor. 8 farklı uygarlıktan 8 farklı eşyanın sergilendiği alanda mutfak kültüründe yeri olan parçalar sergileniyor. Ayrıca kahvehane bölümünde yer alan kütüphanede de Anadolu mutfak kültürüne dair zengin bir kitap seçkisi bulunuyor. Bunun dışında Antik Asya Türklerinin bir inanışı olan dilek ağacı da yoğun ilgi görüyor.
Ayda 21 bin porsiyon cağ kebabı, 6 bin porsiyon künefe
İstanbul Havalimanı’na gelen ve Türk yemek kültürünü tanımak isteyen misafirlerine farklı lezzetleri deneyimleme şansı sunduklarını belirten BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Servis ettiğimiz cağ kebabı havalimanında bir ilk. Aynı zamanda şeflerimiz, cağ kebabını konuklarımızın önünde hazırlıyor. Geleneksel Türk kahvesini misafirlerimizin önünde kavrulup pişiriliyor. Benzer şekilde künefe de görsel olarak ilgi çekici bir şovla misafirlerin beğenisine sunuluyor. Tüm yemek hazırlama süreçleri şeffaf ve konuklarımızın önünde yapılıyor. Bu da hem yerli hem yabancı konuklarımızın çok ilgisini çekiyor. Beğendikleri Türk mutfağının, yemeklerin nasıl hazırlandığını görmek hoşlarına gidiyor. Yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal’ın da danışmanlığını yaptığı sulu yemek reyonu geleneksel Türk yemeklerini misafirlerle buluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda ev yemeği lezzetinde ve sıcaklığında menülerle kültürümüzü en güzel şekilde yansıtıyor” diyor. İstanbul Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu’da ayda yaklaşık 140 bin kişiye hizmet verdiklerini belirten Cesur, misafirlerinin yaklaşık yüzde 70’inin yabancılar olduğunu söylüyor: “Kısa zamanda yaptığımız gözlemlere göre, Ortadoğulular daha çok döner, cağ kebabı ve pide bölümüne ilgi gösterirken, Uzakdoğulular ve Batı Avrupalılar sulu yemek ve farklı reçeteleri denemeye yöneliyor. Baklava ve künefe tüm yolculardan yoğun ilgi görüyor. Aylık olarak yaklaşık 21 bin porsiyon döner ve cağ kebabı, 6 bin porsiyon künefe ve baklava tüketiliyor.”
BTA hakkında:
TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 18 havalimanında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 350’yi aşan noktada sunuyor. BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Cakes & Bakes bugün ayda 7 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 2.500 aktif reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.