© Haber Hanesi 2014 - 2025

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Sigara ve Nargile İçin Yeni Karar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara ve nargile kullanımını daha da denetlemek amacıyla önemli bir düzenlemeye gitti.

Yeni düzenleme kapsamında, nargilelik tütün mamullerinin paketlerinde içeriğindeki tütün oranının belirtilmesi zorunlu hale getirildi. Ayrıca, paketlerde renklendirici kullanımının önüne geçilerek, bu tür teşvik edici ve özendirici unsurların ortadan kaldırılması sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapılan düzenlemenin tütün ürünlerinin tüketimini azaltma hedefiyle hayata geçirildiğini belirtti. Bakan Yumaklı, "Bu düzenleme ile vatandaşlarımızın tütün ürünlerinin içeriği hakkında daha net bilgi almasını sağlıyoruz. Ayrıca, renklendirici kullanımıyla yapılan teşvik edici uygulamaların önüne geçerek, halk sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım atıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Yeni düzenleme, tütün ürünleri üzerindeki denetimleri sıkılaştırarak, tüketicilere daha şeffaf bilgiler sunmayı ve tütün kullanımını azaltmayı amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER