© Haber Hanesi 2014 - 2025

Tur Rehberleri Mutfak Müzesi’nde

Kahramanmaraş’a gelen Antalyalı tur rehberleri, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’ni ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Antalyalı tur rehberleri, Dulkadiroğlu İlçesi’ni de gezdi. İlk durak olarak Mutfak Müzesi’ni ziyaret eden tur rehberleri, Mutfak Müzesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kahramanmaraş’ın turizm potansiyeline işaret eden tur rehberleri, Mutfak Müzesi gibi mekanların bu potansiyele büyük katkı sağladığını iletti.
Tur rehberlerinin ziyareti ve turizm ile ilgili konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin Dulkadiroğlu’nda olduğunu ifade etti.
Dulkadiroğlu’nun eski Maraş’ı oluşturduğunu aktaran Başkan Okay, konuşmasında şunları söyledi: “Eski şehirlerin turizm potansiyeli yüksektir. Farklı bir şehre gittiğinizde sizleri turizm amaçlı eski şehre götürürler. Dulkadiroğlu ilçemiz de büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Eski yapıların çoğunluğunun yer aldığı ilçemizde bu yönde çok önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların başında tarihi konaklar gelmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok konak restorasyonu çalışması yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Belediyemize ait 4 adet konağa muhteva vererek turizmin hizmetine sunduk. Bunların başında da Mutfak Müzesi gelmektedir. Şehrimize dışarıdan gelen her insan burayı mutlaka görmek istiyor. Kahramanmaraş’ın turizmine böyle bir katkı sunduğumuz için çok mutluyuz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Kahramanmaraş turizmden hak ettiği payı alana kadar da bu çalışmaları sürdüreceğiz.”

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER