© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türkoğlu Turizmde de Adından Söz Ettirecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü adına Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü ile Türkoğlu Belediye Başkanlığı arasında Arkeolojik kazı çalışmaları için protokol imzalandı.

Türkoğlu Belediyesinin katkılarıyla bu yaz ilkini gerçekleştireceği Gavur Gölündeki tarihi Maraş antik filin kazı çalışmalarıyla ilgili Türkoğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan bu Protokolle açıklama yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Kültür Turizm Bakanlığı, MTA (Maden, Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü) ve Türkoğlu Belediyemiz ile birlikte Türkiye ‘de ilk defa büyük bir Fil Arkeo Antik parkı oluşturularak İlçemizi ve Şehrimizi kültür turizminde daha güzel yerlere taşıyacağız.

Şehrimiz , bugüne kadar birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent olarak son yıllarda şehircilik anlamında geliştiği gibi iki büyük kazısıyla da (Domuz tepe höyüğü ve Gavur Gölü) inşallah önümüzdeki süreçte turizm sektörüne önemli bir katkıda bulunacak. Fil Arkeo Antik Parkı, Gavur Gölü'nün 1969 yılının daha önceki doğal halini yansıtacak, kazı çalışmaları sonrasında gün yüzüne çıkartılacak fil fosillerini bu Arkeo parkımızda sergileyeceğiz.”dedi.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER