TUSAŞ Açıldı: Kahramanmaraş'ta Milli Savaş Uçağı KAAN'ın Parçaları Üretilecek!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, Türkiye'nin savunma sanayi alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan tesiste, uçak ve insansız hava araçları ekipmanları üretilecek. Bu girişim, bölgede iş dünyasını ve sanayi sektörünü canlandırmayı hedefliyor.
Kahramanmaraş'ta bugün gerçekleşen açılış töreniyle hizmete giren Türkoğlu'daki TUSAŞ tesisi, Kahramanmaraş'ın savunma sanayi alanındaki potansiyelini artırmayı amaçlıyor. İlk etapta 3 yıllığına kiralanmış olan bina, altyapı, makine ve ekipman kurulumunun ardından üretime geçecek. Bu süreçte, bölgedeki savunma sanayi tedarikçilerine de önemli fırsatlar sunulacak.
Türkoğlu'daki tesis, depremin olumsuz etkilediği Kahramanmaraş ekonomisine can suyu olmayı hedefliyor. TUSAŞ, burada istihdam edilecek 200 kişi için eğitim programları düzenleyerek, bölgeye katma değer sağlamayı planlıyor. İstiklal Teknik Üniversitesi'nin de bu proje kapsamında uzay ve havacılık eğitimlerine odaklanması, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını amaçlıyor.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün açılışını yaptığımız tesisimizde TUSAŞ’ın birçok programa destek vermek üzere mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirilecek. Havacılık yapısalları üretim tesisinde uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecektir. Depremzede vatandaşlarımız 4 ay eğitimin ardından göreve başladılar" dedi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.