© Haber Hanesi 2014 - 2025

UKOME Olağan Gündem Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Olağan Gündem Toplantısı gerçekleştirildi. Şehir genelinde ulaşımın iyileştirilmesine yönelik çeşitli kararların alındığı toplantıda Kuzey Çevre Yolu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan kılavuz planı da görüşülerek kabul edildi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Olağan Gündem Toplantısı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda paydaş kurum ve kuruluş temsilcileri de yer aldı. Şehir genelinde ulaşım iyileştirmeleri, yaya üst ve alt geçitlerin yapılması, kasis ve kavşak düzenlemeleri, yaya geçidi ile otopark alanları gibi 56 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kuzey Çevre Yolu’nda devam eden süreçler de değerlendirildi.

 

Kuzey Çevre Yolu Kılavuz Planı Kabul Edildi

UKOME Gündem Toplantısı’nda, Kuzey Çevre Yolu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan 1/25000 kılavuz planı da görüşülerek kabul edildi. Ayrıca yaya trafiğini koordine etmek ve güvenliğini sağlamak için Kayseri – Gaziantep Yolu’na 3, Adana Yolu’na da 1 adet olmak üzere toplamda 4 tane yaya üst geçidi yapılaması da karara bağlandı. Yaya üst geçidi için uygun lokasyonların belirlenmesinin ardından derhal çalışmalara başlanacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Dulkadiroğlu’ndaki Okul Bölgelerinin Yolları Büyükşehir ile Yenileniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Şeyh Şamil Mahallesi’nde Cumhuriyet Ortaokulu ve Dulkadiroğlu İlkokulu’na ulaşım sağlayan 68 bin 50 ve 68 bin 44’üncü sokakları sıcak asfalt ile kaplıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun Kırsalındaki 5 Kilometrelik Yolu Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal Ericek Mahallesi’nde bulunan 5 kilometre uzunluğundaki grup yolunu baştan sona yeniliyor. Ekipler, Afşin ve Elbistan’a alternatif ulaşım imkânı sunan ve 7 mahalleyi birbirine bağlayan yolu 10 milyon TL’lik yatırımla çift kat sathi asfaltla kaplıyor.

Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali’nde geleneksel sanatlar ve çocuk etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali, “Yaşayan Miras: Kahramanmaraş Sergisi” ile kentin geleneksel sanat ve zanaatlarını aynı seçkide bir araya getirmeye devam ediyor. Festival kapsamında yer alan söyleşi ve atölyeler katılımcılara yepyeni deneyimler sunarken, minikler de Çocuk Köyü'nde geleneksel oyunlardan yaratıcı atölye ve dijital deneyimlere uzanan etkinliklerle keyifli bir festival günü yaşadı.

Derya Uluğ Kahramanmaraş’ı coşturdu: Fuar Merkezi ışıl ışıl oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Yolu Festivali, beşinci konser akşamında Derya Uluğ’un enerjisiyle renklendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’ni dolduran müzikseverler, sanatçının sevilen şarkılarına telefonlarının ışıklarıyla eşlik ederken ortaya görsel bir şölen çıktı.

Başkan Görgel, 70 Hafızın Mezuniyet Sevincine Ortak Oldu

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda İslami İlimler Mezuniyet Programına katılan Başkan Fırat Görgel, “Bu kıymetli gençlerimiz, azimleri ve disiplinli çalışmalarıyla örnek bir başarıya imza attı. Ailelerimizi, öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim hafızlarımızın ilmini bereketli, yolunu açık eylesin” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şüpheli Gözaltına Alındı: 145 Milyon TL’lik Tedbir

Kahramanmaraş merkezli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik soruşturmasında 6 şüpheli gözaltına alındı. 145 milyon TL değerinde mal varlığına el konulduğu.

TÜM HABERLER