© Haber Hanesi 2014 - 2025

Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı tır şoförleri, Antalya’da misafir ediliyor

ANTALYA (AA) Ukrayna'ya ihraç edilen yaş sebze ve meyveleri taşımak için Türkiye'ye gelen ancak savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Ukraynalı tır şoförleri, Antalya'nın Kumluca ilçesinde misafir ediliyor.

Kumluca Toptancı Hali'ne sebze ve meyve almak için gelen tır şoförleri, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'de kaldı.

Ukraynalı tır şoförlerine, Kumluca Belediyesi ile ihracatçı firma sahipleri kapılarını açtı. Kumluca Belediyespor Kulübü Tesisleri'nde konaklayan şoförlerin, yeme içme ihtiyaçları da karşılanıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, şoförlere en iyi şekilde ev sahipliği yapıldığını ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

Şoförlerden Mikail Mişa ise çok iyi ağırlandıklarını, hiçbir şekilde mağdur edilmediklerini belirtti.

Ülkelerine dönemediklerini belirten Mişa, ancak iş çıkarsa Belarus, Polonya veya Romanya'ya gidebileceklerini ifade etti.

Mişa, bir an evvel savaşın bitmesini istediklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER