Üniversitemizde Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programı Tanıtımı Gerçekleştirildi
GÜNDEMMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) eğitim gören öğrencilere ‘Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme’ (Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü) programının tanıtımı gerçekleştirildi.
Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla MEB tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programı olan YLSY tanıtımı, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, bakanlık yetkilileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tanıtım programı kapsamında öğrencilere seslenen Rektör Can, devletimizin sunduğu bu önemli imkândan üniversitemiz öğrencilerinin en üst düzeyde yararlanması için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Öğrencilere lisansüstü öğrenim görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Farklı ülkelerde eğitim almaktan çekinmeyin. Devletimizin sunduğu önemli olanaklardan yararlanarak hem yabancı dil becerinizi geliştirebilir hem de kariyer noktasında önemli kazanımlar elde edebilirsiniz. Hayatınızın en verimli dönemi olan lisans dönemini iyi değerlendirin. Kendinizi geliştirmeye ve dil öğrenmeye zaman ayırın.” diye konuştu.
Üniversite yönetimi olarak öğrencilere yurt dışı bursları hakkında bilgi verme noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Can, üniversitemize gelerek YLSY programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan MEB yetkililerine teşekkür etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise öğrencilerle yurt dışı lisansüstü eğitim deneyimlerini paylaştı. Rektör Yardımcısı Okumuş, farklı ülke üniversitelerinin akademik kültürünün öğrenilmesinin akademik kariyer açısından önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi.
Selamlama konuşmalarının ardından MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Karkacı ve Ali Gül, YLSY programı hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.
YLSY Programına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, en az dört yıllık fakülte / yüksekokul mezunu, en az 70 ALES puanına sahip, akademik genel not ortalaması 2.50 / 65 veya daha yukarı olan, 30 yaşından küçük, sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli ve askerlikle ilişiği bulunmayan herkesin başvurabildiğini ifade eden Şube Müdürü Ali Gül, seçme ve yerleştirme sürecine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Eğitim süreci ve verilen maddi destekler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Gül, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü web adresi yyegm.meb.gov.tr üzerinden ulaşılabileceğini söyledi. Tanıtım programı, öğrencilerin konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.
Programın ardından MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Karkacı ve Ali Gül’ü Rektörlük Makamında ağırlayarak bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, ziyaretin anısına hediye takdiminde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.