Yardımcıoğlu Kurtuluş Savaşı’nın İlham Kaynağı Kahraman 12 Şubat’tır!
GÜNDEMBüyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj paylaştı. Yardımcıoğlu, mesajında; 12 Şubat tarihinin Kurtuluş Savaşı’nın başlamasına ilham kaynağı olduğunu belirtti.
Mesajında; kendi kendini kurtaran şehir sıfatıyla anılan Kahramanmaraş’ın milli mücadelenin önemli bir parçası olduğunu kaydeden Yardımcıoğlu, Kahramanmaraş halkının 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı kutlayarak içinde vatan sevgisi barındıran her vatandaşın kurtuluş sevincine ortak olduğunu ifade etti.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, “Birinci Dünya savaşı sonrasında ülkemizi işgal eden düşmanlardan kendi imkânlarıyla kurtulan; bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasına ve Kurtuluş Savaşı’nın başlamasına ilham kaynağı olan şehrimizle gurur duyuyorum. Milli Mücadeledeki rolü ve gösterdiği büyük kahramanlık örneğiyle bağımsızlığın kıymetini anlatan Maraşlıların onur günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Maraş savunmasının Türk Kurtuluş Savaşı'nın ilk hareketini temsil ettiğini aktaran Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Bundan 101 yıl önce Maraş halkı; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla canını ve kanını siper ederek şanlı bir zafere ulaştı. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş, eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergiledi. Bu, öyle bir kahramanlık ki Milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancına bu kahramanlık ilham vermiştir. Bugün bizlere düşen de aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, ülkemizi ve şehrimizi her alanda en iyi şekilde temsil etmek; bu cennet vatanın kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için çaba göstermektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor; yerelde tüm hemşerilerimin genelde ise bu mücadeleye katkı sağlayan herkesin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum."
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.