Zafer Bayramı’nın 101. Yıl Dönümü Kutlandı
Kahramanmaraş Haberleri30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkan Hayrettin Güngör, “Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm ecdadımızı minnetle yâd ediyor; bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan kılmak için canını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumu ile başladı. Devamında; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve şehir protokolü, Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret ederek şehitleri kabirleri başında dualarla yâd etti. Şehitlik ziyaretinin ardından Valilikte tebrik kabulü gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kahramanmaraş Adliyesi önünde de bir dizi etkinlik düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiir dinletisinin ardından düzenlenen geçit töreniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.
Ecdadımızı Rahmet ve Minnetle Anıyorum
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ta başlayan kurtuluş kıyamının akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya yayıldığı ve aziz topraklarımızın emperyalist güçlerden temizlendiği 30 Ağustos zaferinin 101. yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm ecdadımızı minnetle yâd ediyor; bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan kılmak için canını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 20 Farklı Noktada Sürdürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt mesaisini yeni haftada da 3 ilçe ve 20 farklı noktada sürdürecek. Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Elbistan’da bulvar ve caddeler sıcak asfaltla yenilenerek ulaşım standardı iyileştirilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Onikişubat Kâtip Çelebi Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Abdülhamit Han Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda Piri Reis Mahallesi’ne bağlantı sağlayan Kâtip Çelebi Caddesi’ni sıcak asfalt ile kaplıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Güç Katacak Bir Köprü Daha
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Karşıyaka Mahallesi’ndeki eski köprü yerine 15 metre genişliğinde, 17 metre uzunluğunda 4 şeritli son derece modern, dayanıklı ve geniş yeni bir köprü kazandırıyor.
Yaz Tatilinde Üretkenliğin Adresi Genç KAMEK Kursları Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Genç KAMEK Yaz Dönemi Kursları, bu yıl da gençlerin yaz tatilini üreterek ve öğrenerek değerlendirmesine vesile oldu. 13 – 18 yaş gruplarına yönelik gerçekleştirilen 24 farklı branşta 552 genç sanat, dil ve teknoloji alanlarında yeni beceriler kazandı.
Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisiyle 6 İlçenin Yol Yatırımlarına Güç Katılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de 800 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisi, saatte 240 ton, ayda ise 60 bin ton sıcak asfalt üretim kapasitesiyle bölgedeki yol yatırımlarına güç katıyor. Tesis ile Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın’daki çalışmalar daha hızlı, planlı ve ekonomik şekilde yürütülüyor.
Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti
Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.