ADIYAMAN’DA TÜRK SANAT MÜZİĞİ ESİNTİSİ YAŞANACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADIYAMAN’DA TÜRK SANAT MÜZİĞİ ESİNTİSİ YAŞANACAK
Abone ol
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuarında Türk Halk Müziği Korosu yeni dönem çalışmalarına başladı.

Adıyaman kültürünü yaşatma adına Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve halen aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuarında Türk Halk Müziği Korosunda yeni dönem çalışmaları başladı.

2010 yılında kurulan ve her yıl hitap ettiği kitleyi genişleten Adıyaman Belediyesi Konservatuarı’nın amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi veren konservatuar yetkilileri, bu amaç ve faaliyetler çerçevesinde konservatuar bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu için yeni dönem çalışmalarına başladıklarını dile getirerek, “Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında kurulan Belediye Konservatuarının temel amacı ilimizde yozlaşan kültür karşısında unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gençlerimize öğretilmesi sağlanmaktadır. Böylelikle sahip olduğumuz kültürel değerlerin kaybolmadan nesilden nesle aktarılması amaçlanmaktadır. Bu amaca matuf eğitimler veren birimimizde her yıl ortalama 15 ila 20 arasında dalda eğitim verilmektedir. Bizim için bunlardan en önemlisi de Türk Halk Müziği’dir. Türk Halk Müziğinin daha çok sevdirilmesi amacıyla konservatuarımız bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu için yeni dönem çalışmalarına başladık. Birbirinden değerli hocalarımız nezaretinde oluşturulacak olan koromuz için kabullerimiz sürüyor. Türk Halk Müziğine gönül veren yada merakı olan tüm hemşerilerimizi konservatuarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yetkililer ayrıca, Adıyaman Belediyesi Konservatuarı tarafından oluşturulacak olan Türk Halk Müziği Korosuna talebin oldukça yoğun olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayati İnanç Hoca Adıyamanlılarla BuluşuyorÖnceki Haber

Hayati İnanç Hoca Adıyamanlılarla Buluşu...

Adıyaman Trafiği RahatlayacakSonraki Haber

Adıyaman Trafiği Rahatlayacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar