Ay Çöreği Hazırlanışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ay Çöreği Hazırlanışı
Abone ol
Hem kolay hem lezzetli hem de çayın yanına çok yakışacak bir tariftir. Bayatlamış olan kakaolu kekleri çöpe atmak yerine güzel lezzetli bir ay çöreği yapmaya ne dersiniz.

Malzemeler

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

Yarım paket instant maya (5 gr)

1 fiske tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

3,5-4 su bardağı un

İç dolgusu için

500 gr kakaolu kek

Yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı ceviz

2 yemek kaşığı kuru üzüm

Üzeri için

1 adet yumurta sarısı

File badem

Hazırlanışı

İlk olarak iç dolgusu için kakaolu kekimizi alalım. Kekimizi parçalara bölüp uygun bir kasenin içerisine aktaralım. Kekin üzerine süt, pudra şekeri,

kakao, tarçın, kırılmış ceviz ve kuru üzümü ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hazırladığımız kek parçalarını bir tabağa dizerek bekletelim. Hamuru için, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ,1 yumurtanın akı, yarım paket instant maya, 1 fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı mahlebi yoğurma kabına alalım. Malzemelerimizi güzelce çırpalım. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hamurumuz kıvam almaya başlayınca unu eklemeye devam ederek yoğuralım. Toplamda 3,5-4 su bardağı kadar un yeterli olacaktır. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde ettikten sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alarak toparlayalım. Hamuru önce iki parçaya ardından 12 eşit parça olacak şekilde bölelim. Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. Bir yandan da un serptiğimiz bir tabağa bezelerimizi sıralayalım. Bezelerimizden birini alalım ve merdane yardımıyla genişletelim. Uzun ince olacak şekilde açtıktan sonra iç dolgumuzu alalım. Önce elimizle yassılaştıralım ve açtığımız hamurun ortasına yerleştirelim. Hamurumuzu ortada birleştirerek kapatalım ve tezgahın üzerinde ileri geri hareket ettirerek iyice birleşmelerini sağlayalım. Ardından hamura ay şeklini verelim. Pişirme kağıdından bir tane alalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Çöreklerimizi katlama yerleri alta gelecek şekilde tepsiye sıralayalım. Bezelerimiz ve iç dolgumuz bitinceye kadar aynı şekilde hazırlamaya devam edelim. Daha önce de söylediğim gibi bu ölçülerle 12 adet ayçöreği elde edebilirsiniz. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ardından file badem serpiştirelim. Dilerseniz badem yerine fındık, fıstık veya ceviz de kullanabilirsiniz. Tepsimizi önceden ısıttığımız 170 derece alt üst ayardaki fırına verelim ve 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda güzelce kızaran ay çörekleri servise hazır.

Şimdiden Afiyet olsun

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mişöriz HazırlanışıÖnceki Haber

Mişöriz Hazırlanışı

Mersin’de uyuşturucu sattığı iddia edilen zanlı tutuklandı Sonraki Haber

Mersin’de uyuşturucu sattığı iddia edile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar