Belediyelerden Sıfır Atık Projesine Destekler Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediyelerden Sıfır Atık Projesine Destekler Artıyor
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Sivas Belediyesi merkezde bulunan tüm okullara 600 adet plastik, cam, kâğıt ve atık pil kutusu dağıtıldı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesi için yeni projeleri hayata geçiren Sivas Belediyesi, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, Sıfır Atık Yönetim Sistemi için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sivas Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğüyle yürüttüğü ortak çalışma neticesinde Sivas merkezde bulunan okullara 600 adet plastik, cam, kâğıt ve atık pil kutuları yerleştirdi.

 

İstiklal marşı törenine katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı Hale Harun Kütükde İlkokulunda öğrencilerle birlikte plastik, cam, kâğıt ve atık pil kutularını yerleştirdi.

 

Sivas Belediyesine eğitime ve eğitimciye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşcı, geçen yıl okullardan 200 ton kâğıt malzemelerini geri dönüşüme göndererek binlerce ağacın kesilmesinin önüne geçtiklerini söyledi.

 

“SIFIR ATIK BELGESİ ALAN NADİR BELEDİYEYİZ”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “atık kâğıt, plastik, cam, kompozit, bitkisel yağ, pil, tekstil ürünleri, ayakkabı, araç lastiği, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi birçok farklı alanda geri dönüşüm yaparak geleceğe ve ülke ekonomisine kazanç sağlıyoruz. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık’ belgesi alan nadir belediyelerden bir tanesiyiz. Bugün de milli eğitim müdürlüğümüz ile birlikte 600 adet geri dönüşüm kutusunu okullarımıza dağıtarak sizlerin desteğiyle bu projeye farkındalık oluşturduk” dedi.

 

Başkan Bilgin; Kâğıt, plastik ve cam atıkları geri dönüşüm kutularına atarak hem ekonomiye katkı sağlayacaksınız hem de çevremizi koruyacaksınız.   Biz belediye olarak sizlerin temiz bir Sivas’ta yaşaması için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz ama en önemli temizlik kirletmemek olduğunu da sizler sayesinde farkındalık oluşturarak Temiz Sivas kavramını daha da ileri götüreceklerini ifade etti.

 

Çöpten elektrik üreten bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Bilgin, “Çöpten ürettiğimiz elektrik enerjisinin ısısıyla sera yaparak ekonomiye katkı sağlayan belediyecilik anlayışı güdüyoruz.” dedi.

 

Programın ardından sınıfları tek tek ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin çocuklarla sohbet ederek çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tiyatro Okulu'nda Oyuncu SeçmeleriÖnceki Haber

Tiyatro Okulu'nda Oyuncu Seçmeleri

Kahramanmaraş Otogarı Meclis GündemindeSonraki Haber

Kahramanmaraş Otogarı Meclis Gündeminde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar