Depremde Yıkılan Melike Hanım Apartmanı İçin Yargılama Devam Ediyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 49 kişinin hayatını kaybettiği Melike Hanım Apartmanı'na ilişkin 1’i tutuklu, 2 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Tutuklu sanık S.O., duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık A.B., duruşmada yer almadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.
Sanık S.O., önceki savunmalarını tekrar ederek beraat ve tahliye talebini yineledi.
Cumhuriyet Savcısının Mütalaası
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında:
- Tutuklu sanık S.O.'nun cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına,
- Tutuksuz sanık A.B.'nin ise beraatine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.
Mahkeme Kararı
Mahkeme heyeti, savcının mütalaasına karşı savunma yapmaları için taraf avukatlarına süre tanıdı. Sanıkların mevcut durumlarının devamına karar veren heyet, duruşmayı 10 Ocak 2025 tarihine erteledi.
İddianamedeki Suçlama
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.
Bu dava, depremde yıkılan yapıların sorumlularının yargılanması ve adaletin sağlanması açısından kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın