Filistin'deki İnsanlık Dramı Kahramanmaraş'ta Masaya Yatırıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde alanında uzman isimlerin katılımıyla bir söyleşi düzenledi. Bu etkinlik, Cahit Zarifoğlu Kültür Sanat Sezonu kapsamında, edebiyatseverleri bir araya getiren önemli bir buluşma oldu.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan isimler, Filistin’de yaşanan trajedinin edebi, kültürel ve tarihsel boyutlarına değindi. Yazar Peren Birsaygılı Mut, Filistinli şair ve yazar Prof. Dr. İbrahim Nasrallah ve Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Tomar Filistin’in mücadelesini ve bu mücadelenin global etkilerini detaylı bir şekilde ele aldı. Katılımcılar, Filistin halkının direnişinin önemini vurgulayarak, kültürel ve sanatsal direnişin gücüne dikkat çektiler.
Edebiyatın Gücü vurgulandı
Peren Birsaygılı Mut, Filistin’deki zulmün yeni bir mesele olmadığını ve bunun 110 yıl önce başladığını belirterek, “İsrail, işgalini meşrulaştırmak için edebiyatı kullanmaya çalıştı. Edebiyat, bu zulmü gizlemek ve halkların gözünden kaçırmak adına bir araç olarak kullanıldı. Bu yüzden Filistin halkının gerçek hikâyelerini duyurmak için edebiyatın gücünü kullanmalıyız” dedi.
Filistin’in Mücadelesini Dünya İle Paylaşmalıyız
Prof. Dr. İbrahim Nasrallah, Filistin’in mücadelesinin sadece bir toprak meselesi olmadığını, aynı zamanda kültürel ve insani değerlerin korunması adına verilen bir savaş olduğunu vurguladı. “Edebiyat ve sanat, Filistin’in mücadelesinin dünyaya duyurulmasında kritik bir rol oynar. Eğer bu mücadeleyi sanatsal ve edebi yollarla duyurmazsak, işgalciler geçmişimizi ve geleceğimizi daha kolay şekilde sahiplenebilirler” şeklinde konuştu.
Farkındalık ve Bilinçlenme İçin Sanatın Rolü
Söyleşide, işgal ve zulme karşı bilinç oluşturmanın, kültürel ve sanatsal bir direnişin ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Katılımcılar, bu konuda edebiyat ve sanatın güçlü bir araç olduğunu, toplumların bu tür insanlık dramlarına karşı duyarlı hale gelmesinin, sadece bireysel değil, kolektif bir sorumluluk olduğunu belirtti.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN





























Yorum Yazın