İtfaiye Erlerine İlk Yardım Sertifikası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İtfaiye Erlerine İlk Yardım Sertifikası
Abone ol
Sivas Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü personelleri ilk yardım sertifikası aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ile Sivas Belediye tarafından gerçekleştirilen ortak çalışma neticesinde yangın, kaza gibi durumlarda yaralılara ilk müdahaleyi yapan İtfaiyeciler ilk yardım eğitimi aldı.

Kaza, yangın, doğal afet durumunda ilk müdahaleyi yapan itfaiye erlerinin bilinçli müdahale edebilmesi amacıyla Sivas Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çerçevede itfaiye erlerine olay yerinde yaralılara ilk yardım eğitimi verilirken eğitimden faydalanan 130 personele sertifikaları İtfaiye Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle verildi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç ve sertifika almaya hak kazanan itfaiyeciler katıldı.

 

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, “Sağlık çalışanlarımız, itfaiyecilerimiz insanların zor zamanlarında olaylara müdahale ediyor. Zorlu koşullarda cansiperane yapılan bu müdahaleyi yapabilmek içinde bilgi birikim çok önemli böyle alanlarda bu tür eğitimleri önemsiyoruz emek verenlere ve sertifika almaya hak kazanan personellerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü adına söz alan Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem Hasbek'te “İtfaiyenin müdahale ettiği alanlar oldukça fazla bir olayda en önemli şeylerden bir tanesi yapılan ilk müdahalenin doğru yapılması yaşam şansını yüzde 90 oranında artırıyor. Belediyemizden böyle bir talep geldiğinde bunu büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bugün eğitimler sonucunda 130 personelimizin tamamı sertifika almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından itfaiyecilerin sertifikaları Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık,  İl Sağlık Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, İtfaiye Müdürü Zekeriya Kayalı ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem Hasbek tarafından verildi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KMTSO'da Mart Ayı Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

KMTSO'da Mart Ayı Toplantısı Yapıldı

Güngör: 2021 Yatırım Yılı OlacakSonraki Haber

Güngör: 2021 Yatırım Yılı Olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar