İyi Parti'den Mahir Ünal'a Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Parti'den Mahir Ünal'a Tepki
Abone ol
İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel ve Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın bayram açıklamasına tepki gösterdi

Geçtiğimiz günlerde Haber Global'de Jülide Ateş'in konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın Jülide Ateş'in “Ayasofya Camii ibatede açılırken, Fetih kutlamaları yapılırken, 15 Temmuz anılırken bulaşmayan virüs 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs ve 30 Ağustos kutlanırken mi bulaşıyor?” eleştirilerini hatırlatan Ateş, Ünal’a “Milli bayramların kutlanmasına karşı mısınız?” diye sorduğu soruya verdiği cevaba İyi Partili isimlerden eleştiri geldi. 

İyi Parti Kahramanmaraş il başkanlığında tertiplenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde konuşan İyi Parti Onikişubat İlçe Başkanı Doğan Murat Kılıç yaptığı açıklamadar Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın açıklamasını eleştirdi ve şunları söyledi ; 

" Her ne kadar burukta olsa kutlu bir bayramı kutluyoruz.Malesef pandemi süreci sebebiyle bir takım milli bayramlarımız hükümetimizin almış olduğu bazı kararlarla kutlamalar iptal edildi. Bu bayramlar bizim birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirip birbirimize kalpten ve yürekten bağlılığımızı gösteren bayramlar. Kabul ediyoruz çok kötü bir dönemden geçiyoruz ama 23 Nisan 19 Mayıs 30 Ağustos gibi bayramların kutlamalarını pandemi sürecinde iptal ettirip yine bizim bayramımız olan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 15 Temmuz zaferleri gibi bayramları kutlamanın yani bir ayrıştırmanın olduğu gerçeğini kabul edemiyorum. Geçenlerde Haberglolal'de Jülide Ateş'in sormuş olduğu soruya 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları iptal edilirken diğer bayramların kutlanma sebebi nedir ? diye sorduğunda Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal şu yanıtı verdi 15 temmuz daha yeni bir destan bu sebeple kutlanmadığı takdirde belki de milletimiz tarafından unutulacak ama 30 Ağustos daha eski bir destan yıllardır süre gelen bir destan olduğu için milletimiz unutmaz " dedi ben de sayın vekile sesleniyorum Türk Milleti yapılan ihaneti  unutmaz 15 Temmuz da 30 Ağustos'da Malazgirt'te bizim bayramımızdır. " dedi. 

 

Başkan Kılıç'ın hemen ardından söz alan İyi Parti Kahramanmaraş İl başkanı Ahmet Çabukel ise şu sözlerle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi. " Bugün öyle bir bayram ki bugün öyle bir zafer kazanıldı ki bugün böyle bir program yapabiliyorsak bunun sahibi bunun varlığını bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmuştur. 15 bin rakamı belki bazıları için çok bişey ifade etmeyebilir. Geçen bir röportaj yapılıyor kimi maskeden kimi makarnadan bahsediyor ama 15 bin rakamı şehit sayımız denildiğinde herkesin nutku tutuluyor. 26 Ağustos tarihinde Türklerin anadoluya girdiği bir tarihtir Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşını başlatırken Büyük Taarruz emrini verirken bilerek bu tarihi verdi. Malesef üzülerek söylüyorum ki Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili büyük bir gaf yaptı. Biz Kahraman şehrin Kahraman evlatları olarak biz her milli bayramımız kutlayacağız " dedi.
 

 

Mahir Ünal İle Jülide Ateş arasındaki yaşanan o diyalog 

 JÜLİDE ATEŞ : Milli bayramların kutlanmasına karşı mısınız? 30 Ağustos tepkileri üzerine;

MAHİR ÜNAL : Hayır. Karşı olamayız çünkü AK Parti, Cumhuriyet'in kazanımlarının savunucusu ve garantörüdür. Burada herhangi bir şekilde milli bayramlarımıza dönük bir durum söz konusu değil. 15 Temmuz hassasiyeti çok sıcak ve taze olmasından kaynaklanan bir hassasiyet. 15 Temmuz'u bence milli bayramlarımızın karşısına koymak, Malazgirt'i 30 Ağustos'un karşısına koymak doğru değil. Dediğim gibi bizim milli bayramlarımızla ilgili herhangi bir sorunumuz söz konusu değil.

* Burada herhangi bir şekilde milli bayramlarımıza dönük bir durum söz konusu değil. 15 Temmuz hassasiyeti çok sıcak ve taze olmasından kaynaklanan bir hassasiyet.

( Diyalog Haberglobal.com.tr'den alıntılanmıştır. )

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Partide Zafer Bayramı ÇoşkusuÖnceki Haber

İyi Partide Zafer Bayramı Çoşkusu

Öztunç Kahramanmaraş Üvey Evlat Mı ?Sonraki Haber

Öztunç Kahramanmaraş Üvey Evlat Mı ?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar