Kahramanmaraş Afşin’e 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş Afşin’e 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Geliyor!
Abone ol
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 6 Şubat depremleri sonrası sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla büyük bir hastane yatırımı hayata geçiriliyor.

6 Şubat 2023 depremlerinde ciddi hasar gören sağlık altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde önemli bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle, 150 yataklı modern bir devlet hastanesinin temeli atıldı.

Mart 2024’te inşaatına başlanan hastane, 78 dönüm arazi üzerine kuruluyor ve 44 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Projede, 220 adet sismik izolatörle depreme dayanıklılığı artırılan bina, bölgedeki sağlık hizmetlerini ileri seviyeye taşıyacak.

Hastane, 16 erişkin yoğun bakım, 10 yeni doğan yoğun bakım, 10 acil servis yatağı, 34 poliklinik ve 6 tam donanımlı ameliyathane gibi gelişmiş tıbbi birimlerle donatılacak. Ayrıca ihtiyaçlara göre kapasite artırımı da mümkün olacak şekilde planlandı.

Kahramanmaraş merkezdeki 400 yataklı hastane, Türkoğlu’ndaki 120 yataklı ve Nurhak’taki 56 yataklı hastanelerin ardından Afşin’e yapılacak bu yeni hastane, bölge halkı için hayati bir sağlık yatırımı niteliği taşıyor.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş Afşin’de Depremzedeler İçin Sağlam ve Modern Konutlar!Önceki Haber

Kahramanmaraş Afşin’de Depremzedeler İçi...

Kahramanmaraş’ta Baharın Müjdecisi Sümbül ve Gelincikler AçtıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta Baharın Müjdecisi Sümbü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar