Kahramanmaraş Başsavcısı Tiryaki: Deprem Soruşturmalarında Sona Yaklaşıyoruz

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, 6 Şubat depremine ilişkin yürütülen soruşturmalar ve adalet sistemindeki gelişmeleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basınevi’nde düzenlenen toplantıda kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar, çeşitli basın temsilcileri ve yaklaşık 50 gazeteci katıldı.
Başsavcı Tiryaki, deprem sonrası yürütülen soruşturmalarda sona yaklaşıldığını belirtti. "Şu an elimizde yaklaşık 90 dosya kaldı ve bu dosyaların yaz aylarına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz," diyen Tiryaki, sürecin karmaşıklığına dikkat çekti. Mağdurların ve sanıkların haklarının korunmasının önemine vurgu yapan Tiryaki, “Amacımız, vatandaşlarımızın adalet sistemine olan güvenini artırmak ve mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.
Basının Şeffaflık ve Doğru Bilgilendirme Rolü
Toplantıda, basının toplumun doğru bilgilendirilmesindeki rolü de ele alındı. Tiryaki, şeffaf bir yargı süreci için basının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. "Basının, kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğu, adaletin anlaşılması açısından kritik bir öneme sahip. Yargı süreciyle ilgili bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz," dedi.
Yeni Lojman Projeleri: Yargı Hizmetlerini Güçlendirme Adımı
Başsavcı Tiryaki, Kahramanmaraş’taki adalet teşkilatının fiziki yetersizliklerine değinerek, yeni lojman projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı. "18 dönümlük bir alan tahsis edildi ve bu alana 120-130 lojman yapılması planlanıyor. Bu projeler, hem yargı mensuplarını Kahramanmaraş’ı tercih etmeye teşvik edecek hem de yargı süreçlerini hızlandıracak," ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Basınına Teşekkür
Toplantının sonunda, Kahramanmaraş basınının yapıcı yaklaşımına teşekkür eden Tiryaki, "Basın mensuplarımızın soğukkanlı ve yapıcı tavırları, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından son derece kıymetli. Hepinizin desteği bizim için çok önemli," dedi.
Başsavcı Tiryaki, toplantıyı basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak tamamladı.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın