Kahramanmaraş, TUSAŞ Yatırımıyla Türkiye’nin Savunma Üssü Haline Geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş, TUSAŞ Yatırımıyla Türkiye’nin Savunma Üssü Haline Geliyor!
Abone ol
Kahramanmaraş, TUSAŞ Yatırımıyla Savunma Sanayiinde Liderliğe Oynuyor.

Kahramanmaraş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile gerçekleştirdiği dev yatırım projesiyle savunma sanayiinde liderliğe oynuyor. KM Uzay ve Havacılık A.Ş.’nin kurulmasıyla birlikte, bölge yüksek teknolojili üretimde önemli bir merkez haline geliyor.

KMTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Vali Mükerrem Ünlüer ve sektör temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda, 220 milyon dolarlık yatırımın son aşamaları ve şehrin savunma sanayiindeki geleceği masaya yatırıldı.

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, “Bu yatırım, Kahramanmaraş’ı savunma sanayiinde Türkiye’nin önemli üslerinden biri yapacak. TUSAŞ ile birlikte şehrimizin ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yatırım, mühendislik, Ar-Ge ve üretim alanlarında istihdam yaratırken, üniversitelerle iş birlikleri sayesinde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, yerel sanayi kuruluşları da yan sanayi ve tedarik zincirinde aktif rol alacak.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuba Köksal: “Ramazan, Paylaşma ve Dayanışmanın Öne Çıktığı Bir Aydır”Önceki Haber

Tuba Köksal: “Ramazan, Paylaşma ve Dayan...

Kahramanmaraş’ta Ramazan’ın İlk Teravihi Coşkuyla KarşılandıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta Ramazan’ın İlk Teravihi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar