Kahramanmaraş'ta Asrın Felaketi Sonrası 10 Yıl Sürecek Yeniden İmar Planı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş'ta Asrın Felaketi Sonrası 10 Yıl Sürecek Yeniden İmar Planı
Abone ol
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın katkılarıyla Kahramanmaraş'a 10 yıllık kapsamlı bir Yenilikçi Yeniden Yapılanma Planı hazırladı.

Kahramanmaraş, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından ağır hasar alarak büyük bir felaketle karşılaştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın katkılarıyla 10 yıllık kapsamlı bir Yenilikçi Yeniden Yapılanma Planı hazırladı.

Analizler, resmi kurumlarla bilgi alışverişi ve bilgi toplama sürecinin ardından tasarlanan bu plan, 2023 Şubat'tan 2034 yılına kadar olan dönemi içeriyor. Plan, şehrin orta ve uzun vadeli projelerini belirleyerek on yıl süresince üç aşamada hayata geçirilecek.

Yeniden yapılanma süreci, 2024, 2026, 2031 ve 2034 yıllarını önemli tarihler olarak işaretlerken, her aşama özel bir odak noktasına sahip olacak. İlk yıl, planlama sürecine ayrılırken, sonrasında 2 yıl restorasyon, 5 yıl altyapı geliştirme ve yenileme, ve son 3 yıl ise yeniden yapılanma sürecine ayrılacak.

Plan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın bir araya gelerek oluşturduğu güçlü bir işbirliğinin ürünüdür. Bu plan çerçevesinde, yerinde dönüşüm ile kalkınmaya odaklanılacak ve altyapı ile temel sosyal hizmetlerde gelişim sağlanarak, Kahramanmaraş'ın sürdürülebilir bir şekilde yeniden inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖSYM Başkanı Ersoy: 2024 Sınavlarında Deprem Bölgesine Özel Hassasiyet!Önceki Haber

ÖSYM Başkanı Ersoy: 2024 Sınavlarında De...

Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel, Araç Kazasında Şehit Oldu!Sonraki Haber

Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel, Araç K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar