Kahramanmaraş'ta Dahil 4 İlde Sahte Altın Operasyonu: 13 Gözaltı!

Adana merkezli Kahramanmaraş dahil dört ilde gerçekleştirilen 'Ayar-3' operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon TL olan sahte altın ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon kapsamında 13 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, sahteciliğe ve kaçakçılığa karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yürütülen operasyonlar, Adana, Mersin, Yozgat ve Kahramanmaraş illerinde eş zamanlı baskınlarla gerçekleştirildi. Baskınlarda, sahte altın üretiminde kullanılan bir atölye deşifre edilerek önemli miktarda sahte altın ele geçirildi.
Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyonlar sonucunda ele geçirilen malzemeler şunlardır:
- 3,646 adet çeyrek altın
- 811 adet yarım altın
- 1,614 adet tam altın
- 57 adet reşat altın
- 14 adet tam altın kalıbı
- 13 adet yarım altın kalıbı
- 10 adet çeyrek altın kalıbı
- 10 adet altın kalıplarına ait halka
- 4 adet basıma hazır pul altın
- Siparişlere ait evraklar
Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, "Paraya Eşit Sayılan Değerlerde Sahtecilik" suçunu işlediği tespit edilen 13 şüphelinin yakalandığını ve adli işlemlerin sürdüğünü belirtti.
Sahteciliğe Karşı Mücadele
Bakan Yerlikaya, sahtecilik ve kaçakçılıkla mücadelede kararlılık mesajı vererek, “Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Milletimizin destek ve dualarıyla onlara da göz açtırmayacağız.” dedi.
Operasyonun Önemi
'Ayar-3' operasyonu, sahte altın üretimi ve piyasaya sürülmesi girişimlerine karşı büyük bir darbe vurdu. Yetkililer, vatandaşları sahte altın konusunda dikkatli olmaları konusunda uyararak, sahtecilik faaliyetlerine karşı mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirtti.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın