Kahramanmaraş'ta Polisi Darbeden Sanığa 12 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, kavgayı ayırmaya çalışırken polis memuru Fatih K.'yi darbederek sağ gözünü kaybetmesine neden olan sanık Batuhan E., 12 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, iki grup arasındaki kavgayı ayırmak isterken polis memuru Fatih K.'yi darbederek sağ gözünün kaybına neden olan sanık Batuhan E., kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından toplam 12 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Ağustos 2022'de meydana gelmiş ve polis memuru Fatih K., aldığı darbe sonucu görme yetisini kaybetmişti.
Olayın Geçmişi
Ağustos 2022'de, Ekinözü İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Fatih K., iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken sağ gözüne ağır bir darbe aldı. Olay sonrası çeşitli hastanelerde 11 kez ameliyat geçiren Fatih K., sağ gözündeki görme yetisini tamamen kaybetti.
Mahkeme Süreci
Elbistan 5. Asliye Mahkemesi'nde görülen davada, polis memuru Fatih K., tutuksuz yargılanan sanık Batuhan E. ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Batuhan E., savunmasında savcının mütalaasına bir itirazının olmadığını belirterek beraatini talep etti.
İddia makamı, sanığın kavgayı ayırmak isteyen polis memuru Fatih K.'yi, silahtan sayılan yüzükle yaralayarak kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Batuhan E.'yi toplam 12 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mağdurun Avukatının Açıklamaları
Polis memuru Fatih K.'nin avukatı Esma Özalp, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, mahkemenin sanığın suçunu sabit gördüğünü belirtti. Özalp, "Müvekkilimin sağ gözünün görme yetisini kaybetmesiyle sonuçlanan bu olayda, mahkeme sanığın suçun işleniş biçimi ve doğurduğu zarar açısından cezada indirim uygulamaması bizim açımızdan talep ettiğimiz bir durumdu." ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın