Kaynarca’da Büyük Değişim Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaynarca’da Büyük Değişim Devam Ediyor
Abone ol
Elbistan Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı Tarafından hazırlanan Ceyhan Nehri Rekreasyon Projesi kapsamında 2. Etap Kaynarca Bölgesi Düzenleme ve Kaynak Temizliği çalışmasına devam ediyor.

Kaynarca Bölgesinde uzun sallama kepçe vasıtasıyla başlayan çalışmalar, bir çok iş makinesinin de yardımı ile devam ediyor. Çalışma sonunda Kaynarca bölgesi temizlenecek ve kaynaklar görülür hale getirilecek.

 

Kaynarca Bölgesi Düzenleme ve Kaynak Temizliği adlı proje kapsamında devam eden çalışmalar ile onlarca dönümlük alanı kapsayan temizlik ve düzenleme çalışmalarında, bölge sazlık ve hafriyatlardan tamamen temizlenecek.

 

Kaynarca bölgesinde ki çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada,  “Çekül Vakfı tarafından hazırlanan 5 etaplık Ceyhan Nehri Rekreasyon Projesi’nin ikinci etabındaki çalışmalarımız devam ediyor. Kaynarca Bölgesi Düzenleme ve Kaynak Temizliği adlı proje kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’ne ait dragline olarak adlandırılan sallama kepçe ile başlayan çalışmalarımız, diğer iş makinelerinin de devreye girmesi ile şu ana kadar onlarca dönüm alan temizlendi. Bu bölgenin tamamının temizlenmesi, hem yüzeysel temizlik hem de kaynak suyunun korunması ve aynı zamanda Ceyhan Nehri’ne katkı sağlayan bir havza olması dolayısı ile STK’larla da ortak çalışmamız devem ediyor. Bu projemiz Sayın Bakanımız Mahir Ünal Bey’in girişimler üzerine yapılmış bir proje. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza çık teşekkür ederiz. Kaynarca bölgesinin temizlenmesini, buranın da Elbistan’ın hizmetine sunulması ile ilgili çalışma gerçekleştiriyoruz. Mülkiyet sorununu da hak sahipleriyle görüştük, onlardan mülkiyetlerini transfer yoluyla ya da kamulaştırma yoluyla Elbistan Belediyesi’ne alarak, bu bölgenin tamamını doğasına uygun bir şekilde korunmasını inşallah temin edeceğiz”

 

Elbistan’ın En Değerli Varlığı Ceyhan Nehri

 

Elbistan’ın en değerli varlığının Ceyhan Nehri’nin olduğu açıklamanın devamında, “Belediye olarak Ceyhan Nehri’nin doğal yapısını çok önemsiyoruz. Elbistan’ın en değerli varlığı Ceyhan Nehri olduğunu biliyor ve o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şehrimizin bu değerli varlığının korunması, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre içerisinde yaşamlarını devam ettirmesi için, atıl haldeki yerler düzenlenerek onların hizmeti sunulması gerekiyor. Burası aslında başıboş insanların uğrayacağı bir yer değil. Şehirdeki tüm insanımızın vaktini geçirebileceği çok değerli bir mekân olacaktır. Onun için biz Elbistan’da vatandaşlarımızdan gelen tüm talepleri nasıl karşılarız, birlikte bu şehrin yönetimini nasıl gerçekleştirebiliriz bizim bütün kaygımız bu aslında.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yavru Köpekleri Öldüren Kişiye Ceza YağdıÖnceki Haber

Yavru Köpekleri Öldüren Kişiye Ceza Yağd...

MÜSİAD’dan Ticaret AtağıSonraki Haber

MÜSİAD’dan Ticaret Atağı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar