Kurtuluş’un 100.Yıl Kutlamaları Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurtuluş’un 100.Yıl Kutlamaları Başladı!
Abone ol
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl etkinlikleri renkli görüntülerle başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünün 12 Şubat'a kadar sürecek etkinlikleri  Ulu camiinde gerçekleştirilen Hatim duası ve etli pilav dağıtımıyla cuma namazı sonrasında başladı. Akşam saat 18.00’de kent protokolünün şehitler duvarı açılışı ve kortej yürüyüşüyle başladı.

Kahramanmaraş Valiliği önünde bir araya gelen kent protokolü, ilk önce şehitlerin isimlerinin yer aldığı şehitler duvarının açılışını yaptı, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne kadar Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde yürüyüş yaptı.

KAHRAMANMARAŞ KALESİ IŞIKLANDIRILDI

Tarihi Kahramanmaraş kalesinde ışık ve havai fişek gösterisi yapılırken vatandaşların cep telefonu kameralarıyla ışık ve havai fişek gösterisini kayıt altına aldıkları gözlemlendi.

MEHTERAN VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU

Kortej yürüyüşünün ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde devam eden etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör konuşmasında şu ifadeleri kullandı ;

 Çanakkale ve oradaki kararlılığın devamı olarak Kurtuluş Savaşı esnasında Maraş'ın kendini kurtaran bir şehir olarak tarihe geçmesinin bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Maraş'ın kurtuluşunun bütün Anadolu'ya moral ve can suyu olduğunu ifade eden Güngör, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş'ımızı bir bütün olarak ele aldık ve tüm ilçelerimizde etkinlikler yapacağız. Çünkü hemşehrilerimizin ecdadımızı daha iyi tanıması, onlara en önemli vefa borcumuzdur. Çok sayıda etkinlikte yer bulan; kurtuluş mücadelesi veren şehirler ve milletler paneli, konferanslar, sempozyumlar, şiir yarışmaları ve dinletileri, etkinlik tırı, film gösterileri, dijital sanat konteyneri, tiyatro oyunu, onlarca sergi ve daha birçok faaliyet ile hem bu şehirde yaşayan kardeşlerimizi memnun etmeyi hem de Kahramanmaraş'ımızın kurtuluş destanının, ülkemizde ve yurt dışında daha iyi bilinmesini, etki oluşturmasını hedefliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, kısa film gösterimi, mehter konseri, halk oyunları gösterisi, Abdal Halil Ağa'nın torunlarının davul gösterisi yapıldı.

MAHİR ÜNAL ETKİNLİKLERE KATILAMADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısına katılan Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl kutlamalarına katılamadı.

 

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO OKULLARI KİCK BOSK’TA DA ŞAMPİYONLUĞU KİMSEYE BIRAKMADIÖnceki Haber

SANKO OKULLARI KİCK BOSK’TA DA ŞAMPİYONL...

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “MEDİKAL SEKTÖRÜNDE KÜMELENME SAĞLANMALI”Sonraki Haber

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar