Milletvekili Karakoç Dora Kahramanmaraş'ın Eksiklerini Bakan Yumaklı'ya İletti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Karakoç Dora Kahramanmaraş'ın Eksiklerini Bakan Yumaklı'ya İletti
Abone ol
Kahramanmaraş Tarımında Önemli Gelişme! MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve Bakan Yumaklı ile Kahramanmaraş'ın ihtiyacı olan eksiklikleri konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile gerçekleştirdiği toplantıda Kahramanmaraş’ın tarım ve sulama projelerindeki kritik sorunları gündeme taşıdı. Görüşmede, Kumarlı Göleti ve Sulama Projesi, dere ıslah çalışmaları, kuraklık tehdidi ve Kartalkaya Barajı’nın durumu gibi birçok önemli konu masaya yatırıldı.

Sulama Projeleri Hız Kazanacak

Dora, yapımı %30 seviyesinde kalan Kumarlı Göleti ve Sulama Projesi’nin ödenek yetersizliği nedeniyle durduğunu ifade etti. Bakan Yumaklı ise projenin toplam maliyetinin 330 milyon TL olduğunu belirterek, bütçe imkanları doğrultusunda inşaat çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra, Çukurhisar ve Kumarlı Mahalleleri Dere Islahı Projesi’nin 2025 yılı içinde ihaleye çıkacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 150 milyon TL değerindeki projenin yatırıma alındığı ancak finansal nedenlerden dolayı henüz başlatılamadığı belirtildi.

Çiftçileri Bekleyen Kuraklık Tehlikesi

Milletvekili Dora, Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde yağış miktarının düşmesiyle birlikte çiftçilerin büyük bir risk altında olduğunu vurguladı. Buğday ve arpa gibi erken su ihtiyacı duyan ürünlerde sıkıntılar yaşanırken, mısır, pamuk, biber, şeker pancarı ve ayçiçeği ekiminin kuraklıktan olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Kartalkaya Barajı ve Sireşanlı Sulama Projesi

Kartalkaya Barajı’ndan su alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir önlem almamasının Kahramanmaraşlı çiftçileri zor durumda bıraktığını belirten Dora, çözüm talebini Bakanlığa iletti. Bakan Yumaklı ise Kartalkaya sağ ve sol sahil sulama yenileme projelerinin Dünya Bankası desteğiyle gerçekleştirileceğini ve 19 Mart 2025’te ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Ayrıca, Narlı Ovası’ndaki 2.250 hektarlık alanın sulanmasını sağlayacak Sireşanlı Sulama Projesi’nin tamamlandığı ve kabul sürecinin devam ettiği belirtildi.

Bakanlık ile yapılan bu görüşmeler sonucunda, Kahramanmaraş’ın tarımsal sulama projelerinin yakından takip edileceği vurgulandı.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş'ta Korkutan Kaza! Araçlar Hurdaya DöndüÖnceki Haber

Kahramanmaraş'ta Korkutan Kaza! Araçlar...

Afşin Belediyesi Halk Ekmek Satış Noktalarını Hizmete AçıyorSonraki Haber

Afşin Belediyesi Halk Ekmek Satış Noktal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar