ÖZTUNÇ: ‘AKP CAMİ YIKTI, YERİNE OTOPARK YAPTI!’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖZTUNÇ: ‘AKP CAMİ YIKTI, YERİNE OTOPARK YAPTI!’
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 2018 yılında yıkılarak daha büyüğü yapılacağı vaadiyle vatandaşlardan büyük miktarlarda para toplanan ancak yerine otopark yapılan cami ile ilgili skandallar zincirini Meclis gündemine taşıdı.

Elbistan’da 1991 yılında belediye tarafından tahsis edilen arazi üzerine yapılan Kıral Cami, 2018 yılının Nisan ayında yerine yenisi yapılacağı vaadiyle, üstelik vatandaşlardan yüksek miktarlarda bağış toplanarak yıkıldı.

SEÇİMLER ÖNCESİ VAATLER, SEÇİMLER SONRASI SESSİZLİK…

Seçimler öncesi AKP’li yöneticiler tarafından sık sık caminin yapımına dair vaatler yükselirken, şimdilerde ise arazi üzerine izin alınarak yapılmış otopark işletmesi ticari olarak faaliyet gösteriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yeniden yapımına dair herhangi bir açıklama bugüne kadar yapılmazken, CHP’nin Atom Karınca lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, konuyu Meclis gündemine kadar getirdi.

“YIKIMA, OTOPARK YAPIMINA KİM İZİN VERDİ? OTOPARKI KİM İŞLETİYOR? BAĞIŞLAR NEREDE? YENİ CAMİ NE ZAMAN YAPILACAK?”

Öztunç’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şu şekilde:

Kahramanmaraş’ta Mustafa Kıral adında bir hayırsever, 1991 yılında babası Hacı Hasan Kıral adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden tahsis edilen arazi üzerine bir cami yaptırmıştır. 1993 de Müftülüğe devredilerek ibadete açılan bu cami, 2018 yılında yerine aynı isimle 4000 kişilik büyük bir cami yapılacağı sözü verilerek yıkılmıştır. Ancak geçen süre zarfında cami yapımı konusunda bir gelişme olmamış ve cami arazisi üzerine otopark yapılmıştır.

Buna istinaden;

  1. Söz konusu araziye cami yerine neden otopark yapılmıştır? Bu otoparkı kim işletmektedir?
  2. Hacı Hasan Kıral Cami’sini yıkıp yerine otopark yapılmasına kim izin vermiştir? Camiyi yaptıran aileden otopark yapılması için izin alınmış mıdır?
  3. Hacı Hasan Kıral Cami yapımı için kurulan derneğe yapılan bağışlar neticesinde ne kadar para toplamıştır? Toplanan bu paraların akıbeti ne olmuştur?
  4. Caminin yıkılması sürecinde söz verilen 4000 kişilik cami kim tarafından ve ne zaman yapılacaktır?

 

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elbistan'da Özel Makine İle Asfalt Kazılıp Yeniden YapılıyorÖnceki Haber

Elbistan'da Özel Makine İle Asfalt Kazıl...

Çalışanlara e-belediye EğitimiSonraki Haber

Çalışanlara e-belediye Eğitimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar