Şehitkamil Belediyesi'nden Rahim Ağzı Kanserine Karşı Mücadele

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehitkamil Belediyesi'nden Rahim Ağzı Kanserine Karşı Mücadele
Abone ol
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen dünyada her iki dakikada bir, 1 kadının ölümüne neden olan rahim ağzı kanserine karşı dileyen kadınlara ücretsiz HPV aşısını yapılacak.

Şehitkamil Belediyesi 01-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadınlara ücretsiz HPV aşısı yapacak. Gelişmekte olan ülkelerde çoğunlukla genç ve sosyoekonomik açıdan yoksun kadınları etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olan rahim ağzı kanserine karşı milyonlarca kadın ekonomik nedenlerden dolayı aşıya erişemiyor.

En büyük nedeni Human papilloma virüsü (HPV) olan rahim ağzı kanserinden HPV aşısı ile korunmak mümkün. Mevcut ekonomik ortamda birçok kadının aşıya bütçe ayıramaması sonucu Şehitkamil Belediyesi, toplum sağlığının ve özellikle kadın sağlığının korunması için elini taşın altına koydu. Belediye tarafından talep eden 9-30 yaş arası kadınlara HPV aşısını ücretsiz yapılacak.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Eğitim-Öğretim Yılının Birinci Dönemi TamamlandıÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Eğitim-Öğretim Yılının...

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: Sürücü Refüje Çarparak Ters Döndü!Sonraki Haber

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası: Sürücü R...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar