Sivas Kültürel Değerlerine Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivas Kültürel Değerlerine Sahip Çıkmaya Devam Ediyor
Abone ol
Sivas Belediyesi kültürel faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda şehrimizin değeri olan kanaat önderlerinden Kadı Burhâneddin, Abdülvehhâb Gâzî ve Şemseddin Sivasî'yi anlatan kitapçıklar hazırlandı. Bu önemli şahsiyetlerin tanınması için hazırlanan kitapların dağıtımı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ve Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından başlatıldı.

İlimizin önemli isimlerini hemşerilerimizin tanıması amacıyla Sivas Belediyesi girişimleri ile Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Hüseyin Akkaya ve İbrahim Yasak tarafından hazırlanan Kadı Burhâneddin, Abdülvehhâb Gâzî ve Şemseddin Sivasî kitapları muhtarlıklara bırakılıyor. 

Bu çerçevede Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Prof. Dr. Recep Toparlı ile birlikte ilk etapta Kadı Burhâneddin Mahalle Muhtarı Akif Şahinler'i ziyaret ederek kitapçıkları teslim ettiler.

Türbeyi de ziyaret eden Duman, “Kadı Burhâneddin; hem kadı hem şair hem de padişah olması münasebetiyle tarihimizde müstesna şahsiyetlerden bir tanesi böyle bir değere sahip olmamızda bizim için büyük bir şans. Sivas Belediyesi olarak bizde kültürel değerlerimize hizmet etme noktasında ciddi çabalar sarf ediyoruz. Bu kitapçıkları muhtarımıza emanet ediyoruz.” dedi.

KADI BURHÂNEDDİN TÜRBESİNDE DÜZENLEME OLACAK
Fiziki olarak mekânın düzenlenmesi ile alakalı proje çalışması yapıldığına da vurgu yapan Başkan Yardımcısı Duman, “İlgili müdürlüklerimiz proje çalışmasını yapıyor. Kadı Burhâneddin Türbesini güzelleştirerek onun tanıtılması noktasında gerekli çalışmaları yaparak hakkını teslim etmiş oluruz bizim için önemli bir miras hizmet edenlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Recep Toparlı'da, “Kadı Burhâneddin; Sivas'ı başkent yapan, ilimize önemli hatıralar bırakan padişah, şair ve yazar. Arapçayı, Farsçayı çok iyi bilen bir insan. Çok cesur bir komutan... Onun tanıtılmasına bu kitapçıkla katkı bulunmak bizleri mutlu ediyor. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'e şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haberhanesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yemen Aden Havaliman’ında Patlama Meydana GeldiÖnceki Haber

Yemen Aden Havaliman’ında Patlama Meydan...

Yılın Son Toplantısını YaptılarSonraki Haber

Yılın Son Toplantısını Yaptılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar