Temmuz Ayına Zamlarla Girdik !

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkileri henüz atlatılmamışken vatandaşın belini büken haberlerin ardı arkası kesilmiyor!
Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren koronavirüs kaynaklı birçok ürün ve hizmetin pahalanmasıyla vatandaşın cebindeki para her geçen gün hızla erimeye devam ediyor. Temmuz ayının ilk gününden itibaren geçerli olmak üzere elektrik - doğalgaz ve LPG'ye zam yapıldı.
ELEKTRİK ZAMMI YÜZDE 15 OLDU !
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi.
Buna göre, nihai elektrik satış fiyatında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı.
Bu kapsamda, 1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.
DOĞALGAZ ZAMMI YÜZDE 12 OLDU !
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, temmuz ayına ilişkin tarife tablosu yayınlandı.
Bloomberg HT'nin aktardığına göre, yeni tarifeyle konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerinin tarifesinde ise yüzde 20 artış yapıldı.
Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 1.488 lira 9 kuruş, sanayi abonelerine uyguladığı fiyat ise 1.783 lira 35 kuruş olarak belirlendi.
Doğalgaz fiyatlarına zam yapıldı. Zam oranı, konut aboneleri tarifesine yüzde 12, sanayi grubu tarifesine yüzde 20, elektrik üretim santralleri tarifesine ise yüzde 20,2 oldu.
LPG'ye de 60 Kuruş ZAM !
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre LPG'ye yarından itibaren 60 kuruş zam gelecek. Yeni zammın yüzde 26'sı ÖTV'den düşecek.
Yarından itibaren geçerli olacak zammın yüzde 26’sı ÖTV’den düşecek, geri kalan kısmı ise pompa fiyatlarına yansıtılacak.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın