Türk Kızılay'dan Depremzede Esnafa 97.8 Milyon Liralık Destek

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Esnaf Destek Programı'nın ikinci fazını başarıyla tamamladı.
Depremden etkilenen bölgelerdeki ekonomik canlılığı yeniden sağlamak amacıyla yürütülen destek çalışmaları kapsamında, 3 bin 544 işletme sahibine toplamda 97.8 milyon TL ödeme yapıldı. Böylece, 2024 yılı itibarıyla program kapsamında yapılan toplam ödeme miktarı yaklaşık 200 milyon TL’ye ulaştı.
Programın Detayları ve Destek Miktarları
Kızılay'ın Esnaf Destek Programı'nın ikinci aşamasında Adıyaman'dan Gaziantep'e, Hatay'dan Kahramanmaraş'a kadar birçok bölgede çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren esnafa destek sağlandı. Ödemeler, Adıyaman’da 550, Gaziantep’te 215, Hatay’da 1478, Kahramanmaraş’ta 583, Malatya’da 562 ve Osmaniye’de 156 işletme sahibine gerçekleştirildi.

Ekonomik Yeniden Yapılanma ve Programın Amaçları
Esnaf Destek Programı, deprem bölgelerinde ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına ve yerel ekonominin toparlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Kızılay, işletme sahiplerinin ekipman, ham madde ve diğer gerekli malzemeleri temin ederek işlerini yeniden kurmalarına katkıda bulunuyor. Program, engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik vererek toplumun her kesimini ekonomik iyileşme sürecine dahil etmeyi amaçlıyor.
Uygunluk Kriterleri ve Programın Geleceği
Destek programına başvurabilmek için işletmelerin, depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyet gösterebilecek kapasitede olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olarak sınıflandırılması ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı olması gerekiyor. Programın ikinci fazında, bu kriterleri karşılayan işletmelere ilk ödemeler Haziran ayında yapıldı. Gerekli belgeleri sunan esnafa ise ikinci ödemeler gerçekleştirildi.
Türk Kızılay, 2023 yılında 607 esnafa 25 milyon TL destek sağlayarak, ekonomik toparlanmayı hızlandırma ve esnafın iş hayatına dönüşünü sağlama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu desteklerin, bölge ekonomisinin canlanmasına ve esnafın iş gücünü yeniden kazanmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Kaynak:Haberhanesi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN






























Yorum Yazın