Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş'ta 30 Bin 723 Afet Konutu Daha Teslim Edildi
Kahramanmaraş HaberleriÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılımıyla, 30 bin 723 afet konutunun daha hak sahiplerine teslim edildiğini duyurdu.
Özhaseki, yapılan konuşmada, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından başlatılan konut inşaatlarının sonuçlandığını ve 46 bin afet konutunun birinci yılında teslim edildiğini belirtti. Bugün ise Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 30 bin 723 kalıcı konut ve köy evinin daha depremzedelere teslim edildiğini ifade etti.
Bakan Özhaseki, depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgenin yeniden yapılandırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. Yapılan konutların sayısal dağılımını açıklayan Özhaseki, kura çekilerek 11 ilde teslim edilen konutların bilgilerini paylaştı. Yeni evlerine kavuşan depremzedelerin mutluluğunu paylaşan Özhaseki, konuşmasının ardından hak sahiplerinin konut anahtarlarını teslim etti. Bu teslimatlarla birlikte, şu ana kadar teslim edilen konut sayısının 76 bini geçtiğini belirtti ve her ay 10-15 bin konutun dağıtımının devam edeceğini sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.