Başkan Güngör; “Depremin Meydana Geldiği İlk Andan İtibaren Sahadayız”
Kahramanmaraş HaberleriHabertürk canlı yayınında konuşan Başkan Güngör, “Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren sahadayız. Saat 04.17’de deprem meydana geldi ve bizler de saat 04.30’da 112 Merkezine geçtik. Ekiplerimiz canını dişine takarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan ve toplamda 10 ilde büyük yıkıma neden olan depreme ve bölgede devam eden çalışmalara ilişkin Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Gazeteci – Yazar Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtlayan Başkan Hayrettin Güngör, “Çok büyük bir felaket yaşadık. Can kayıplarımız var. 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen her iki depremin merkez üssü de Kahramanmaraş. Uzmanların ifadesine göre karada meydana gelen en büyük deprem. Saat 04.17’de deprem meydana geldi ve bizler de saat 04.30’da 112 Merkezine geçtik ve çalışmaları koordine etmeye başladık” dedi.
Büyükşehir Sahada
Çok sayıda araç ve personelin sahada çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Başkan Güngör, “İlk işimiz ekiplerimizi toplamak oldu. İtfaiye ve Fen İşleri ekiplerimizi derhal sahaya yönlendirdik. 100’ün üzerinde aracımız ve bin 500’ün üzerinde personelimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kış şartları dolayısıyla çalışmalarımızda birtakım aksamalar yaşadık ancak ekiplerimiz arama kurtarma, vatandaşlarımızın yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun gayret içerisinde. Hamdolsun bugün itibariyle çok bir eksiğimiz yok. Hemşehrilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için şehrimize çadır takviyeleri devam ediyor. Hemşehrilerimiz barınma ihtiyaçlarının karşılanacağına emin olabilirler” diye konuştu.
Tüm Ekiplerimize Teşekkür Ediyorum
Başkan Hayrettin Güngör açıklamalarını, “Geldiğimiz noktada hükümetimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllü vatandaşlarımız çok büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Canını dişine takarak çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” cümleleriyle noktaladı.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.