© Haber Hanesi 2014 - 2025

KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak

Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.

Kahramanmaraş’ta içme suyu altyapısına yönelik yapılacak bağlantı çalışması nedeniyle planlı su kesintisi uygulanacak. KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çalışmanın Onikişubat ilçesinde belirli mahalleleri ve Organize Sanayi Bölgesi’ni etkileyeceği bildirildi.

İçme suyu depolarında gerçekleştirilecek bağlantı çalışması için belirlenen tarih 10 Eylül 2026 Perşembe olarak açıklandı.

12 saatlik kesinti uygulanacak

KASKİ’nin duyurusunda çalışma süresinin 08.00 ile 20.00 saatleri arasında olacağı belirtildi. Buna göre vatandaşlar yaklaşık 12 saat boyunca planlı su kesintisiyle karşı karşıya kalacak.

Kesinti öncesinde vatandaşların günlük ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeterli miktarda su bulundurmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Onikişubat’ta kesintiden etkilenecek noktalar

Planlı çalışmanın etkili olacağı bölgeler KASKİ tarafından şöyle sıralandı:

Ceyhan Mahallesi, Kavlaklı Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesi.

Söz konusu bölgelerde çalışma boyunca içme suyu hizmetinde kesinti yaşanacak.

Çalışmanın ardından su kademeli verilecek

Bağlantı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte şebekenin toparlanma süreci başlayacak. KASKİ, bu sürecin ardından suların ev ve işyerlerine kademeli olarak ulaştırılacağını bildirdi.

Yetkililer, suyun yeniden verilme süresinin şebekenin toparlanma durumuna bağlı olacağını belirterek vatandaşların kesinti saatleri boyunca gerekli önlemleri almalarını istedi.

KASKİ, planlı çalışma nedeniyle yaşanabilecek geçici mağduriyetler için vatandaşların anlayışına teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.

TÜM HABERLER