© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Gürbüz: Depremde ailesini kaybeden yavrularımız için “Umut Ormanı” kuracağız

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, asrın felaketinin yaşandığı Elbistan’da ailelerini kaybeden 85 çocuk için Kaynarca Göleti’nin etrafına ‘umut ormanı’ kuracaklarını açıkladı.

Başkan Gürbüz, Elbistan’da 6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremde ailelerini kaybeden 85 çocuğu Yetim Koordinasyon Merkezi’nde ağırladıklarını belirterek “85 yavrumuzla birlikte, şehrimizin simgesi Kaynarca Göleti’nin etrafına 85 adet fidan dikeceğiz” dedi.    

Gürbüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Depremden sonra Yetim Koordinasyon Merkezimizde, depremde ailesini kaybeden 85 yavrumuzu daha ağırlamaya başlamıştık. Artık onların bir abisi, babası sayılırız. Depremden önce merkezimizde ağırladığımız yavrularımızla beraber Lavanta Vadisinde ağaç dikerek ailelerinin adlarını yaşatacakları bir Sevgi Ormanı oluşturmuştuk. Şimdi de depremin 6. ayı vesilesiyle, depremde hayata tutunarak hepimize umut olan bu 85 yavrumuzla birlikte, şehrimizin simgesi Kaynarca Göleti’nin etrafına 85 adet fidan dikeceğiz. Her bir ağaca da bir yavrumuzun adını vereceğiz. Ormanımızın adı ise Umut Ormanı olacak.  Depremin yaralarını ancak birlik olarak, birbirimizle dayanışma halinde sarabilirdik. Bu dayanışmanın en güzel simgesi olacak inşAllah Umut Ormanı” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş'ta Ruhsatsız Mandıraya Baskın! Tonlarca Ürün İmha Edildi

Kahramanmaraş'ta ruhsatsız mandırada taklit ve tağşiş amacıyla depolanan tonlarca domates kurusu ele geçirildi. Ürünler imha edildi.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısında Kritik Karar! Meşru Müdafaa Hükmü Verildi

Kahramanmaraş'taki okul saldırısında saldırganı etkisiz hale getiren Necmettin Bekçi hakkında savcılık meşru müdafaa gerekçesiyle takipsizlik verdi.

Pusula Maraş’tan Gençlere Gastronomi Kampı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, Andırın Çınar Geçidi’nde gençlere yönelik “Gastronomi Kampı” etkinliği düzenledi. Etkinlikte gençler, turşu atölyesinde hünerlerini sergilerken, Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli ürünlerini de yakından tanıma fırsatı buldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Toptancılar Sitesi’nde Asfalt Mesaisinde

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Toptancılar Sitesi’nde gece saatleri boyunca sıcak asfalt mesaisini kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Üniversite Yolunda Tercih Gençlerden, Rehberlik Büyükşehir’den

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KSÜ, KİÜ, Pusula Maraş, İŞKUR ve Piazza iş birliğiyle üniversite adaylarına yönelik 29 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında “Üniversite Tanıtım ve Tercih Danışmanlığı Günleri” düzenleyecek. Piazza AVM’de gerçekleştirilecek programda, üniversite ve bölümlere ilişkin gençlere bilgiler aktarılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Kümbet Caddesi’ni Yeni Görünümüne Kavuşturuyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Kümbet Caddesi’ni baştan sona sıcak asfaltla buluşturuyor. Sıcak asfalt seriminin ardından caddede yürüyüş yolları yenilenecek ve aydınlatma elamanları modernize edilecek.

TÜM HABERLER