Başkan Gürbüz’den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm öğrencilere verimli ve başarılı bir eğitim yılı diledi.
Başkan Gürbüz mesajında, “Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimizle yeni eğitim öğretim dönemini hep birlikte karşılamanın heyecanını yaşıyoruz. Eğitim; düşünen, araştıran, üreten, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi değerleri benimsemiş çağdaş bir nesil yetiştirmek için vazgeçilemez bir süreçtir. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitim ve öğretimle buluşturmak, onlara iyi bir gelecek sunmak, güçlü ve aydınlık bir Türkiye’yi sürdürmek için büyük bir önem arz etmektedir” dedi.
Gürbüz mesajının devamında; “Elbistan Belediyesi olarak, eğitim alanındaki çalışmalarımız, okullarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz destekler yeni dönemde de artarak devam edecektir. Elbistan’ın eğitim alanında gösterdiği başarılar, yetiştirdiği güçlü nesiller göğsümüzü kabartmış, bizleri her zaman mutlu etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nı kutluyor, öğrencilerimize, idari kadromuza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat’ta 5,4 kilometrelik yeni yol açıldı: 4 mahalleyi birbirine bağladı
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, kent içi ulaşım kalitesini ve konforunu artırmaya yönelik dev yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Gayberli, Barbaros, Malik Ejder ve Oruç Reis mahallelerini kapsayan 5,4 kilometrelik yeni ulaşım aksı tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı. Toplam 150 milyon TL’yi aşan dev yatırımla bölgenin ulaşım altyapısı ve üstyapısı baştan aşağı yenilendi.
Uluslararası Tarih Öncesi Çömlekçilik Çalıştayı İkinci Gününde de Devam Etti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının ikinci günü sona erdi. Programda; Domuztepe çanak çömleğinde yerel ve yerel olmayan unsurlar, Neolitik dönemde çanak çömlek gelenekler ve birçok konu görüşüldü.
Kahramanmaraş Büyükşehir Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı oturumda, İhtisas Komisyonlarında eksilen üyeler yerine yeni üye seçimleri de oylanarak karara bağlandı.
Kahramanmaraş yeniden motosiklet tutkunlarının buluşma noktası oluyor!
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kahramanmaraş Motofest, 11-12-13 Eylül tarihlerinde EXPO Fuar Alanı’nda motosiklet tutkunlarını, müzikseverleri ve tüm Kahramanmaraşlıları bir kez daha buluşturacak. Motofest’in resmi açılışı, 12 Eylül Cumartesi günü 18.00’da gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş’ta gökyüzü şenlenecek: Yalnız Ardıç’ta 100’ün üzerinde sporcu uçacak
Kahramanmaraş’ta Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali 12-13 Eylül’de düzenlenecek. 100’ün üzerinde sporcu uçuş yapacak, Michael Moran gösteri yapacak.
Kahramanmaraş'ta Tarih Öncesine Işık Tutacak Çalıştay Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam edecek ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarını Kahramanmaraş’ta buluşturan çalıştayda, tarih öncesi çömlekçiliğin gelişimi ve bölgenin binlerce yıllık arkeolojik mirası bilimsel veriler ışığında ele alınacak.