© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Hayrettin Güngör; “Şehrimizi El Birliğiyle İhya ve İnşa Edeceğiz”

Kahramanmaraş’ın ihyası ve inşası noktasında çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Güngör, “Gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm çabamız Kahramanmaraş’ımız ve hemşehrilerimiz için” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekilleri, rektörler, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, kurum müdürleri, siyasi parti, meslek örgütü ve STK temsilcileri ile muhtarların da yer aldığı toplantıda; imar planları, zemin etüt çalışmaları, yeni yerleşim yerlerinin tespiti ve planlanan projeler gibi pek çok konu değerlendirildi.

 

Tüm Çabamız Kahramanmaraş’ımız İçin

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katılımıyla; yeni yerleşim yerlerinin tespiti, hak sahipleri için inşa edilecek konutlar, imar planları ve hayata geçirilecek projelere ilişkin bir istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Yaşadığımız felaket sonrası şehrimizi tekrardan ayağa kaldırma noktasında tüm paydaşlarımızla birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte inşallah Kahramanmaraş’ımızı tekrardan ihya ve inşa edeceğiz. Bu noktada gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Kalıcı konutların inşası noktasında bakanlığımız son derece hızlı ve titiz bir çalışma yürütüyor. Şehrimize bir yıl içerisinde 88 bin 500 konut inşa edilecek. Bu zor günümüzde yanımızda olan, desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen tüm paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Tüm çabamız Kahramanmaraş’ımız ve hemşehrilerimiz için” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuddusi Baba Bulvarı’nda İlk Etap Çalışmalarını Tamamladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kuddusi Baba Bulvarı’nda ilk etapta asfalt serimini tamamladı. Çevre düzenlemesi, kaldırım, peyzaj ve aydınlatma imalatlarıyla da arter tamamen yenilenmiş olacak.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, 12 Eylül’de Ziyaretçilerine Kapılarını Açacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan kale, özgün mimari dokusu korunarak gerçekleştirilen çalışmaların ardından 12 Eylül Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş MOTOFEST 2026 için geri sayım başladı: Ünlü isimler sahne alacak

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve on binlerce kişiyi ağırlayan MOTOFEST, bu yıl ikinci kez motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Halk Sağlığı Haftası’na Güçlü Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KSÜ ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KSÜ Tıp Fakültesi’nde 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik bilgilendirme ve tarama çalışması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta 60 Milyon TL’lik Çocuk Bakım Evi Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesi’nde yaklaşık 60 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin yapımında önemli aşama geride bırakıldı. Temel imalatının tamamlandığı tesiste ilk katın kolon imalatları da tamamlanırken, tavanda betonarme ve demir donatı çalışmalarına geçildi.

Kahramanmaraş’ta Trafik Denetimlerinde Binlerce Sürücüye Ceza

Kahramanmaraş’ta 31 Ağustos-6 Eylül trafik denetimlerinde 3 bin 335 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 150 araç trafikten men edilirken binlerce araç kontrol edildi.

TÜM HABERLER