Başkan Hayrettin Güngör; “Ticaret ve Sanayisiyle Çok Daha Güçlü Kahramanmaraş”
Kahramanmaraş HaberleriKMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile bir araya gelen Başkan Güngör, “Yeni Kahramanmaraş’ı; alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları, ticaret ve sanayisiyle çok daha güçlü ve modern bir şekilde inşa ediyoruz” dedi.
Yeni Kahramanmaraş’ın inşası noktasında yoğun gayretini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ile bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erdal Eker ve AFAD İl Müdürü Tayfun Temur’un da yer aldığı ziyarette; 6 Şubat depremleri sonrası işletmelerin durumu, ticaretin canlandırılması noktasında yürütülen ve planlanan çalışmalar ve organize sanayi bölgeleri gibi pek çok konu istişare edildi.
Ticareti Canlandırmak İçin Gayretimizi Sürdürüyoruz
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Başkanımız Mustafa Narlı’yı; Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutan Yardımcımız ve AFAD Müdürümüzle ziyaret ederek şehrimizde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi OSB’leri İstişare Toplantısı öncesi şehrimizdeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Depremler sonrası şehrimizde ticaretin canlandırılması noktasında fikir alışverişi yaptık. Yeni Kahramanmaraş’ı; alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları, ticaret ve sanayisiyle çok daha güçlü ve modern bir şekilde inşa ediyoruz. Bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
“Maraş’ın Üç Beyi” Eşsiz Mirası ile Anılacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Pazar günü saat 20.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş’ın ve Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin’i vefatının yıl dönümünde eşsiz mısralarıyla anma programı düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan Tarihi Kocabaş Konağı’nı restore ederek turizme kazandıracak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tarihi Ceyhan Köprüsü etrafında bir araya gelen Büyükşehir personelleri atıkları toplayarak mesaj verdi: Biz Temizledik, Sıra Sende!
Başkan Görgel: “Pazarcık Sarımsağının Tescil Süreci Sona Geldi”
Pazarcık Sarımsağı hasadına katılan Başkan Görgel, “Hasadını yaptığımız sarımsak üretiminde Türkiye 3.’süyüz. 11 bin dekar alanda 384 çiftçimiz yılda 17 bin ton sarımsak üretimi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Pazarcık Sarımsağı’nın tescil sürecini sürdürüyoruz, sona yaklaştık. Şehrimizin her bir ürününe sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ürünler bizim kimliğimiz, bizim tarihimiz” dedi.
Pusula Maraş, Gençleri Kuş Evi Boyama Atölyesinde Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlere yönelik kuş evi boyama etkinliği düzenledi. Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte gençler, hem üretmenin hem de doğaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadı.
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı
Onikişubat Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen “Özel Çocuklar Bahar Şenliği” büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.