Başkan Mahçiçek, Fatmalı Mahallesi’ndeki vatandaşlarla iftarda buluştu
Kahramanmaraş HaberleriGönül belediyeciliği çerçevesinde vatandaşların mutluluğu ve huzurunu yönetim anlayışının ilk sıralarına koyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ramazan ayının 12’nci iftarında Fatmalı Mahallesi halkıyla buluştu.
Bir taraftan ‘Asrın Felaketi’ depremlerin yaralarını sarmak için 7/24 mesai harcayan, diğer taraftan da afetzedelerin yanında olarak gönülleri kazanan Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimine uygun iftar programları düzenlemeye devam ediyor.
Onikişubat Belediyesi, yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma gibi hasletleri de içinde barındıran Ramazan ayının 12’inci gününde 2 bin 500’den fazla Fatmalı Mahallesi sakinine iftar yemeği ikram etti.
İftar programına AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ile gelen Başkan Hanefi Mahçiçek, tüm masaları tek tek dolaşarak, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik etti.
İftar programı, Türkiye’nin alanında önde gelen isimlerinden biri olan Şair-Yazar Senai Demirci’nin söyleşisiyle başladı.
“Birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuşmak dileğiyle”
Senai Demirci’nin konuşmasının ardından vatandaşları selamlayan Başkan Mahçiçek, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar diledi.
Başkan Mahçiçek, “Büyük bir afet yaşadık maalesef. Bir kısım kardeşlerimiz yakınlarını kaybetti, sevdiği insanları kaybetti. Ebedi aleme göç eden bütün deprem şehitlerimize Cenab-ı Hakk’dan rahmet diliyoruz. Yaralı olan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Bu akşam bizlerle beraber oldunuz, soframızı paylaştınız, bizleri onurlandırdınız. İnşallah Cenab-ı Hakk nasip eder, böyle mübarek günlerde tekrar bir arada oluruz, soframızı paylaşırız. Bizleri yalnız bırakmayıp, soframızı paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuştursun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından iftar programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
İftarın ardından çocuklar ise Hacivat-Karagöz, kukla gösterisi, çeşitli oyuncaklar, pamuk şeker, patlamış mısır dağıtımının yanı sıra yüz boyama etkinliğiyle eğlenceli dakikalar geçirdi.
Programın sonunda sahur için kumanya dağıtımı gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Aktif Yaşam Merkezi, Halk Sağlığı Haftasında Sağlık Üssü Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz fizyoterapi ve danışmanlık hizmeti sunduğu Aktif Yaşam Merkezi’nde, Halk Sağlığı Haftası’nda yaşlılara yönelik çeşitli sağlık kontrolleri ve tarama hizmetleri gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Afşin’de Kent Estetiğini Güçlendiren Dokunuş
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’in önemli ulaşım arterlerinden Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve yürüyüş yolları köpüklü sularla yıkanırken, çevre temizliği ile levha ve aydınlatma sistemlerinin bakımı da yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Ulaşımına Güç Katacak Bir Asfalt Yatırımı Daha
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Çilingir Caddesi’ni sıcak asfaltla yeniliyor. Çalışmayla Hasankendi, Güvercinlik, Karahüyük, Izgın, Yapraklı ve Balıkçıl başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ilçe merkezine ulaşımı daha konforlu hale getirilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yavuz Selim’in Alt ve Üstyapısına 496 Milyonluk Yatırım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Mahallesi’ni 496 Milyon TL’lik yatırımla altyapı ve üstyapısıyla baştan sona yeniledi. Mahallede toplam 79 kilometrelik altyapı hattı yenilenirken, 47 cadde ve sokak sıcak asfaltla buluşturuldu.
KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak
Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.
Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı
Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.