© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek’ten Hazreti Mevlana’nın 750’nci vuslat yıl dönümü mesajı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 750’nci vuslat yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan, vefatını Rabb’ine kavuşma gecesi yani Şeb-i Arûs olarak gören Hazreti Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 750’nci vuslat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Anadolu insanının gönül zenginliğinin, hoşgörüsünün ve samimiyetinin vücut bulmuş hali olan Mevlana’nın, bugün de aşkla, sevgiyle, dostlukla, teslimiyetle birlikte mücadelenin, umudun, cesaretin ve özgüvenin en önemli sembollerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek mesajının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün son ve ebedi vatanımız olarak sımsıkı sarıldığımız bu coğrafyaya, gönülleri fethederek mührümüzün vurulmasında, Mevlana'nın ve onunla aynı pınardan beslenen Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli gibi gönül sultanlarının büyük emeği, katkısı, izi vardır. Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve müstesna düşünceleriyle sadece İslam âlemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek “Ne olursan ol yine gel” sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana, bu sözleriyle bugün hala gönüllerimizi fethederken insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir. “Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.” dizelerinde de görüldüğü üzere nefretten, şiddetten ve kibirden arındırılmış bir dünyanın kurulabilmesi için yüzyıllar öncesinden bize yol göstermektedir. Millet olarak, Mevlana’nın nasihatlerine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde yaşıyor olmamız nedeniyle, onu anlamak için daha fazla çaba göstermeli ve onun nasihatlerini tüm dünyaya anlatmalıyız.  Bu duygu ve düşüncülerle 750 yıldır sözünün gücü azalmayan, aşkı sönmeyen, sevgisi bitmeyen Mevlana’yı dinlemeye, ona kulak vermeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, Şeb-i Arûs’un 750'nci yıl dönümünde Mevlana’yı hürmetle anıyor, onun şahsında ilmi, idrak ve irfanlarıyla gönüllerimizi aydınlatan tüm manevi rehberlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta gökyüzü şenlenecek: Yalnız Ardıç’ta 100’ün üzerinde sporcu uçacak

Kahramanmaraş’ta Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali 12-13 Eylül’de düzenlenecek. 100’ün üzerinde sporcu uçuş yapacak, Michael Moran gösteri yapacak.

Kahramanmaraş'ta Tarih Öncesine Işık Tutacak Çalıştay Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam edecek ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarını Kahramanmaraş’ta buluşturan çalıştayda, tarih öncesi çömlekçiliğin gelişimi ve bölgenin binlerce yıllık arkeolojik mirası bilimsel veriler ışığında ele alınacak.

Pusula Maraş Eğitim Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu sunacağı Pusula Maraş Eğitim Merkezi’nde son hazırlıklar yapılıyor. Merkezde eğitim alacak öğrenciler için ön başvuru ve seviye tespit sınavlarının ardından kayıt sürecine geçildi. Yerel yönetimlere örnek olacak merkez, 12 Eylül Cumartesi günü açılarak eğitimlerine başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Pazarcık’ın Yol Ağını Sıcak Asfaltla İlmek İlmek Örüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin başlattığı şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliği kapsamında Pazarcık’ta 122 cadde ve sokakta 30 kilometrelik yol, 53 bin ton sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların yıl sonuna kadar genişletilmesiyle 132 cadde ve sokakta 32 kilometrelik güzergâhın 62 bin ton sıcak asfaltla kaplanması ve toplam 150 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den, Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seriminde sona yaklaştığı Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’nde son dokunuşlarını yapıyor. 130 sokağın 122’sinde çalışmaların tamamlandığı mahallede 7 bin 25’inci sokak sıcak asfalt ile kaplanıyor. 

Kahramanmaraş’ta Korkutan Yangın! Çevredeki Yapılara Sıçramadan Söndürüldü

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda akaryakıt istasyonunun arka bölümündeki depo ve garajda yangın çıktı. Ekipler alevleri çevreye sıçramadan söndürdü.

TÜM HABERLER