Başkan Mahçiçek’ten, üç aylar ve Regaib Kandili mesajı
Kahramanmaraş HaberleriRecep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan üç ayların tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesi temennisinde bulunurken, Kahramanmaraşlı hemşerilerinin Regaib Kandili’ni kutladı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, halk arasında ‘üç aylar’ olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarına girilmesi ile Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek olan Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Mahçiçek, üç ayların ve Regaib Kandili’nin tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesi temennisinde bulunurken, mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Halkımız arasında ‘üç aylar’ olarak bilinen rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Bir başka ifadeyle 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan üç aylara erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aylar maneviyatın ve dini duyguların yoğunluk kazandığı, dayanışma, yardımlaşma, merhamet hislerimizin en üst noktaya ulaştığı, iyiliklerin ve güzelliklerin arttığı önemli ve özel zamanlardır. Nitekim Peygamber Efendimiz (S.A.S.), Recep ayı girdiğinde; ‘Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur’ şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir. Üç aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan bir gönül iklimi, kalplerimizi dinleme zamanı, rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir.”
“Regaip, huzur ve müjde gecesidir”
Mesajının devamında Regaib Kandili’ne vurgu yapan Başkan Mahçiçek, “Diğer taraftan, Allah’ın ihsanının bol olduğu, üç ayların içinde idrak ettiğimiz mübarek gecelerin ilki olan Regaip Kandili’ni, Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edeceğiz. Regaib, ‘elde edilmek istenen büyük armağan’ veya ‘kendisine rağbet edilen’ anlamına gelmektedir. Bu gece, inananların kurtuluşa ermesi, manevi dinginliğe ulaşması için bir başlangıçtır. Zira bu zaman diliminde kulluk daha bir coşku ve bilinçle yaşanır. Allah (c.c)’ın varlığı ve üzerimizdeki lütuf, izzet ve ikramı daha bir derinden hissedilir. Regaib Gecesi, Peygamber Efendimizin (s.a.v)’in; ‘Beş gece var ki; o gecelerde yapılan dualar geri dönmez’ diye bizlere adeta bir lütuf olarak ikram ettiği gecelerin de başlangıcıdır. Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınarak hata ve günahlarımızdan arınmaya, bütün yönleriyle hayatımızı gözden geçirerek manevi diriliş ve ahlaki yükselişi yaşamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirerek kalplerimizi ve dualarımızı buluşturmaya gayret etmeliyiz. Bu anlamda başta Kahramanmaraşlı hemşerilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan üç aylarını tebrik ediyor, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimizi de bir kez daha bu vesileyle rahmet ve minnetle yad ediyorum. Cenab-ı Hak tüm insanlığa bir daha bu kabil acılar yaşatmasın inşallah” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.