© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mehmet Akpınar: 'Bu Makamlar Geleceğin Teminatı Çocuklarımızındır'

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak Dulkadiroğlu İlkokulu öğrencisi Hatice Sena Aksu’ya teslim etti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Dulkadiroğlu İlkokulu 4 C sınıfı öğrencisi Hatice Sena Aksu’yu ve öğretmenlerini konuk etti. Makamını temsili olarak Hatice Sena Aksu’ya devreden Belediye Başkanı Akpınar, bulundukları makamın gelecekteki temsilcilerinin bugünün çocukları olduğunu hatırlattı.

Bu düşünceyle, onlara daha iyi bir gelecek bırakma adına çalıştıklarının altını çizen Başkan Akpınar, makamda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Geleceğin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımızın, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacağı bilinciyle, onların eğitim, kültür ve sosyal anlamda gelişimi adına ne gerekiyorsa yapacağız. Biliyoruz ki bu makamların gelecekteki temsilcileri gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Bu bilinçle, ilgili kurumlarımızla iş birliği yaparak ne gerekiyorsa yapacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha güzel bir gelecek hazırlayacağız. Hatice Sena Aksu kızımızın iletmiş olduğu istek ve talepler konusunda hassas olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Tüm parklarımız, çocuk oyun alanlarımız ve yeşil alanlarımız vatandaşlarımıza en uygun şekilde hizmet verecek. Bunun için tüm ekiplerimiz gece gündüz çalışmaktadır.”

Başkan Akpınar, son olarak öğrencilere seslenerek, “Çalışmak için müsait zaman ve mekan arama, her zaman ve mekan çalışmak için müsait bir zaman ve mekandır. Özellikle kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Kitap okumak sizlerin ufkunu genişletecek, zihninizi açacaktır. Bu şekilde toplumumuz için iyi bir birey olur, gelecekte ülkemizin yönetimine en güzel şekilde katkı sağlaya bilirsiniz.”
Temsili olarak makamı devralan Hatice Sena Aksu, ilgili birim müdürlerine iletilmek üzere; çocuk oyun alanlarının ve parkların yenilenmesi, okul çevresinin temiz ve düzenli olması, sokak hayvanları konusuna hassasiyet gösterilmesi ve ekonomik olmak şartıyla Dulkadiroğlu Belediyesi işletmesinde yeni bir düğün salonu yapılması talimatını verdi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER