Büyükşehir’den Alzheimer Günü’nde Gönüllere Dokunan Ziyaretler
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalık oluşturmak ve hastalığa dikkat çekmek için Alzheimer hastalarını ziyaret etti.
Sosyal belediyecilik çerçevesinde daima vatandaşların yanında olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel günlerde de vatandaşları yalnız bırakmıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretler de yürekleri ısıttı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen ve ekibi, geçici barınma merkezinde yaşayan Alzheimer hastalarını konteynerlerinde ziyaret etti. Alzheimer hastalığına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve aile bireylerine moral vermek için gerçekleştirilen ziyarette ekipler, hastalarla yakından ilgilenirken, çeşitli hediyelerle de yüzleri güldürdü.
Yaşlılarımızın Daima Yanındayız
Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen, “Alzheimer, yaşlılarda en sık görülen hastalıklar arasında. Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak bizler de 21 Eylül Alzheimer Günü’nde bu hastalığa dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için Alzheimer hastalarımızı ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz rutin hizmetlerimizin yanı sıra Alzheimer hastalarımıza yönelik de çeşitli projelerimiz var. Akıllı bileklikler vasıtasıyla Alzheimer hastalarımızın takiplerini yapıyoruz. Hemşirelerimiz düzenli olarak hastalarımızın sağlık kontrollerini yapıyor. Fizyoterapist hizmetimiz yine aynı şekilde devam ediyor. Kişisel bakımları ve temizlikleriyle de ilgileniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör öncülüğünde daima yaşlı ve özel gereksinimli vatandaşlarımızın yanındayız” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
“Maraş’ın Üç Beyi” Eşsiz Mirası ile Anılacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Pazar günü saat 20.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş’ın ve Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin’i vefatının yıl dönümünde eşsiz mısralarıyla anma programı düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan Tarihi Kocabaş Konağı’nı restore ederek turizme kazandıracak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tarihi Ceyhan Köprüsü etrafında bir araya gelen Büyükşehir personelleri atıkları toplayarak mesaj verdi: Biz Temizledik, Sıra Sende!
Başkan Görgel: “Pazarcık Sarımsağının Tescil Süreci Sona Geldi”
Pazarcık Sarımsağı hasadına katılan Başkan Görgel, “Hasadını yaptığımız sarımsak üretiminde Türkiye 3.’süyüz. 11 bin dekar alanda 384 çiftçimiz yılda 17 bin ton sarımsak üretimi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Pazarcık Sarımsağı’nın tescil sürecini sürdürüyoruz, sona yaklaştık. Şehrimizin her bir ürününe sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ürünler bizim kimliğimiz, bizim tarihimiz” dedi.
Pusula Maraş, Gençleri Kuş Evi Boyama Atölyesinde Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlere yönelik kuş evi boyama etkinliği düzenledi. Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte gençler, hem üretmenin hem de doğaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadı.
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı
Onikişubat Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen “Özel Çocuklar Bahar Şenliği” büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.