Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 27 bin 262 deprem konutunu teslim edecek
Kahramanmaraş HaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, felaketin merkezi olan Kahramanmaraş'a ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü programında depremzede ailelerle bir araya gelmesi ve bölgedeki yeniden imar ve ihya çalışmalarını incelemesi bekleniyor.
Hatay ve Gaziantep ziyaretlerinin ardından Kahramanmaraş'ta olacak olan Cumhurbaşkanı, depremzedelerle buluşacak ve bölgedeki yeniden yapılanma çalışmalarını denetleyecek. Kahramanmaraş'ta yapılacak Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılacak olan Erdoğan, 8 bin 122'si il ve ilçe merkezlerinde, bin 167'si kırsal alanlarda olmak üzere toplam 9 bin 289 deprem konutu için kura çekecek.
Deprem bölgesindeki Hatay ve Gaziantep'teki konutlarla birlikte toplamda 27 bin 262 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. İki ay içerisinde deprem bölgesindeki illerde 75 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Bu rakamın yıl sonuna kadar 200 bine ulaşması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kahramanmaraş ziyaretinin ardından Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'ı ziyaret etmesi planlanıyor. Depremin etkilediği bölgelerdeki toplam 390 bin hak sahibi için çalışmaların ise aralıksız devam edeceği belirtiliyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.
AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak
Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.
AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi
66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.