© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan'da Ramazan'da Ekmek Bedava

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak Halk Ekmek Fabrikası’nda ekmeğin 1 ay boyunca ücretsiz sunulacağının müjdesini verdi.

Dayanışma zincirinin halkasını genişleterek kalpleri birbirine bağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Gürbüz, “İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın sofrası şenlensin diye kapasitemizi de yaklaşık 2 katına çıkarıyoruz” dedi.
Geçtiğimiz ramazan ayında başlattıkları ‘ücretsiz ekmek’ uygulamasını bu yılda sürdürmek için tüm planlamaları yaptıklarını belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Elbistan, on bir ayın sultanı Ramazanda sadece ekmeği değil iyiliği ve bereketi paylaşacak” şeklinde konuştu.
2023 yılı boyunca halk ekmeğe zam yapmayacaklarını hatırlatan Başkan Gürbüz, “İçinden geçtiğimiz bu ekonomik koşullarda; üretim sürecinin hemen hemen bütün halkalarını belediyemizin imkanlarını kullanarak 1 TL’den ekmek satışına devam ediyoruz. 2023 yılında da bu fiyata zam yapmayacağımızı daha önceden duyurmuştuk. 
Elbistan Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl bu ayın fazileti ve bereketini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşma ve ekmeğimizi bölüşme adına geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Halk Ekmek Fabrikamızda 1 ay boyunca ücretsiz pide dağıtmıştık. Yüce dinimiz İslam’ın evrensel öğretileri ışığında ‘on bir ayın sultanı’ olarak kabul ettiğimiz; yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaşacağı bu Ramazan ayında da ücretsiz Ramazan pidesi projemizi devam ettireceğiz. Siz Ramazan’ı yaşamaya odaklanın, pideler bizden. İçinde bulunduğumuz bu mübarek üç aylarda dayanışma ruhunu arttırmak, iyiliği yaymak tek derdimiz” dedi. 
Üretim kapasitesini de geçen seneye oranla yaklaşık 2 katına çıkaracaklarının bilgisini veren Belediye Başkanı Mehmet gürbüz, şöyle devam etti:
“Kalpleri birbirine bağlayacak bu atmosferde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talebini karşılamak için üretim kapasitemizi de artırıyoruz. Yaklaşık 2 kat fazla ekmek üreterek Ramazan ayında daha çok insanımıza ulaşıp iftar sofralarını şenlendirme gayretinde olacağız. Yine, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, evinden çıkıp gelemeyen gerek yaşlı, gerekse hasta vatandaşlarımızın bize ulaşması durumunda ekmeklerini adreslerine ulaştıracağız. Biz, ekmeği ücretsiz yaparak garip ve gurebanın duasını almaya talibiz. İnşallah, bu Ramazan’da da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kol kanat geren bir belediye olmanın en güzel örneklerinden birini daha gerçekleştirmiş olacağız.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Söğütlü Caddesi’ni Modern Görünümüne Kavuşturuyo

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki en önemli güzergahlarından Söğütlü Caddesi’nde kapsamlı dönüşüm başlattı. Sıcak asfalt seriminin sürdüğü cadde, yürüyüş yolları, aydınlatması ve peyzajıyla baştan sona yenilenecek.

AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak

Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi

66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.

TÜM HABERLER