Gürbüz - İçme Suyu Hattı Yenilendiğinde Sıkıntıları Aşacağız
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, asrın felaketinin, kentin altyapısında yol açtığı ciddi tahribat nedeniyle su sıkıntıları yaşandığını hatırlatarak, “İçme suyu isale hattının yenilenmesiyle bu sıkıntıları aşacağız” dedi.
Başkan Gürbüz, kentte, 6 Şubat’tan bu güne kadar 20 bin adet arıza ve su patlağı ihbarı yapıldığını söyledi.
‘Depremin yıkıcılığı doğal olarak görünen, yani çöken üst yapılarla ölçülüyor ama görünmeyen, yani altyapıdaki tahribatı da çok büyüktü’ diyen Başkan Gürbüz, su kesintilerinin en büyük sebebinin de bu tahribattan kaynaklandığına dikkati çekti.
Başkan Gürbüz, şehrin içme suyu altyapısının yenilendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
Elbistan’da en büyük hasarı gören şeylerden biri de su hatlarıydı. Depremden bu yana tam 20 bin patlak ihbarı yapıldı ve hepimizin canını sıkan su kesintilerinin sebebi de maalesef bu. Altyapıdan sorumlu Büyükşehir Belediyemize bağlı KASKİ ekipleri bu kapsamda Esentepe, Tepebaşı ve Bahçelievler mahallelerimizde altyapıyı tamamen yeniledi. Biz de isale hattı yenilemesinin bittiği yerlerde asfaltlama çalışmalarına hızlıca başladık.”
İlçe merkezindeki tüm içme suyu hatlarının aşama aşama yenileneceğine vurgu yapan Gürbüz, “Bu mahallelerin ardından merkezdeki tüm mahallelerimizde KASKİ ekipleri tarafından hatların yenilenme çalışmaları yapılacak ve Allah’ın izniyle yaşadığımız bu sıkıntıyı aşmış olacağız. Asrın felaketi dediğimiz zaman bazen abarttığımız düşünülüyor ama yaşadıklarımız ve mücadele etmek zorunda kaldıklarımızı yaşamayanın anlayabilmesi çok zor. Ama başta cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve memleket sevgimizle aşamayacağımız sıkıntı yok” değerlendirmesinde bulundu.
2023’ün, Elbistan’ın yeniden inşa edildiği yıl olacağını söyleyen Başkan Gürbüz, sözlerini, “Hemşerilerimden çok az daha sabretmelerini istiyorum. Daha önce de defalarca demiştim. Bütün işler bitip, ortaya çıkan Elbistan’ı gördüğünüzde daha iyi anlaşılacak eminim. Tarih, 2023 senesini Elbistan’ın yıkıldığı değil, her anlamda çok sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiği sene olarak yazacak. Göreceksiniz” cümleleri ile tamamladı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Aktif Yaşam Merkezi, Halk Sağlığı Haftasında Sağlık Üssü Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz fizyoterapi ve danışmanlık hizmeti sunduğu Aktif Yaşam Merkezi’nde, Halk Sağlığı Haftası’nda yaşlılara yönelik çeşitli sağlık kontrolleri ve tarama hizmetleri gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Afşin’de Kent Estetiğini Güçlendiren Dokunuş
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’in önemli ulaşım arterlerinden Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve yürüyüş yolları köpüklü sularla yıkanırken, çevre temizliği ile levha ve aydınlatma sistemlerinin bakımı da yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Ulaşımına Güç Katacak Bir Asfalt Yatırımı Daha
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Çilingir Caddesi’ni sıcak asfaltla yeniliyor. Çalışmayla Hasankendi, Güvercinlik, Karahüyük, Izgın, Yapraklı ve Balıkçıl başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ilçe merkezine ulaşımı daha konforlu hale getirilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yavuz Selim’in Alt ve Üstyapısına 496 Milyonluk Yatırım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Mahallesi’ni 496 Milyon TL’lik yatırımla altyapı ve üstyapısıyla baştan sona yeniledi. Mahallede toplam 79 kilometrelik altyapı hattı yenilenirken, 47 cadde ve sokak sıcak asfaltla buluşturuldu.
KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak
Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.
Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı
Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.