© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gürbüz, “İmar konusunda kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Rezerv yapı alanı olarak ilan edilen Elbistan merkezindeki 56.6 hektarlık araziyle ilgili imar durumu konusunda kamuoyunda yanlış bilgiler nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vatandaşın hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacağının altını çizen Başkan Gürbüz, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Elbistan Belediyemiz titizlikle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilere erişmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edilen kent merkezimizdeki 56.6 hektarlık araziyle ilgili imar durumu konusunda kamuoyunda yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Bu nedenle, doğru bilgileri kamuoyuna iletmek amacıyla bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmekteyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Elbistan Belediyemiz, vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Planlama ve taslak çalışmaları tamamlandığında, bu bilgiler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Bu nedenle, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların dışında dolaşan bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ediyoruz. Yanıltıcı ve kötü niyetli bilgilere karşı dikkatli olmanız, kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgilere erişmesi için büyük bir öneme sahiptir.

Vatandaşlarımızın umutları ile oynanıyor

Vatandaşlarımızın umutlarıyla oynayan ya da onları korkutan birtakım paylaşımlar yapılıyor. Bunlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi gerekiyor. Yetkili kurum sadece Belediyemiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'dır. Bu kurumlar dışında hiç kimse sizin imar planınızla ilgili, şehrinizin geleceği ile ilgili ya da yapınızın sahip olduğu haklarla ilgili bir açıklama yapma yetkisine sahip ve haiz değil. Birisi çıkıyor kim olduğu meçhul bir şekilde açıklama yapıyor. Vatandaşlar da benim 5 katlı yerim 2 kata düşmüş gibi problemlerle belediyeye koşarak geliyor. Böyle bir şey yok. Vatandaşlarımızın aklıyla ve hisleriyle kimse oynamasın. Kurumsal ve yetkili olmayan bireysel kişilerin açıklamalarına kulak asmayın, inanmayın ve itibar etmeyin. Herkesin hakkı ve alacağı devlet güvencesi altındadır. Yer bilimsel etütlerin müsaade etmiş olduğu raporlara uygun herkesin emsalini vereceğiz. 

Türkiye’de başka hiçbir belediyede uygulanmayan çalışma başlattık

Türkiye'de başka hiçbir belediye tarafından uygulanmayan bir teklifte bulunduk büyükşehir belediyemize, dedik ki; 5 katın üstüne giden katlardaki emsalleri alalım, taban alanını 0,40'dan 0,60'a büyütelim yani yukarıya doğru değil de yatay olarak genişleyelim. Bunu yaparsak zaten vatandaşımızın emsali de kaybolmamış olur. Yani yukardaki inşaat haklarını tabanda almış olurlar. Dolayısıyla satılacak daire metre kareleri de düşmemiş olur. 

Bakanlığımız vatandaşın hakkını koruduğumuz için teşekkür etti

Bakanlığımız bu teklif üzerine vatandaşımızın hakkını koruduğumuz için bize teşekkür etti. Biz yasal ne kadar imkân varsa hepsini zorluyoruz. Fakat bilimsellikten uzak, mevzuattan uzak, yasalardan uzak insanları yanlış yönlendirebilecek bilgilendirmeleri kimsenin yapmaması gerekiyor. İmar planı yetkisi büyükşehir belediye ve bakanlıkta. Konuyla ilgili bu kurumlar açıklama yapmamış ama ortada imar planları geziyor. Siz bunu neye göre kime göre yayınlıyorsunuz? ilan edilmiş herhangi bir karar yok. Vatandaş oradan görüyor benim yerim yeşil alan olmuş diyor, 5 kat 3'e düşmüş diyor. Böyle bir dünya yok. Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaya hakkına girmeye kimsenin hakkı yok. Vatandaşlarımıza da çağrımdır, lütfen bunlara itibar etmeyin. Ne duyarsanız ne görürseniz lütfen belediyemize gelin bakanlığımıza gidin büyükşehir belediyemize gidin ve bunları teyit ettirin” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Aktif Yaşam Merkezi, Halk Sağlığı Haftasında Sağlık Üssü Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz fizyoterapi ve danışmanlık hizmeti sunduğu Aktif Yaşam Merkezi’nde, Halk Sağlığı Haftası’nda yaşlılara  yönelik çeşitli sağlık kontrolleri ve tarama hizmetleri gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Afşin’de Kent Estetiğini Güçlendiren Dokunuş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’in önemli ulaşım arterlerinden Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve yürüyüş yolları köpüklü sularla yıkanırken, çevre temizliği ile levha ve aydınlatma sistemlerinin bakımı da yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Ulaşımına Güç Katacak Bir Asfalt Yatırımı Daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Çilingir Caddesi’ni sıcak asfaltla yeniliyor. Çalışmayla Hasankendi, Güvercinlik, Karahüyük, Izgın, Yapraklı ve Balıkçıl başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ilçe merkezine ulaşımı daha konforlu hale getirilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yavuz Selim’in Alt ve Üstyapısına 496 Milyonluk Yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Mahallesi’ni 496 Milyon TL’lik yatırımla altyapı ve üstyapısıyla baştan sona yeniledi. Mahallede toplam 79 kilometrelik altyapı hattı yenilenirken, 47 cadde ve sokak sıcak asfaltla buluşturuldu.

KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak

Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.

Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.

TÜM HABERLER