© Haber Hanesi 2014 - 2025

İYİ Parti’den AK kadrolara geçiş

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerine günler kala İYİ Parti’den AK Parti teşkilatına katılımlar devam devam ediyor.

Kahramanmaraş Afşin’de, İYİ Parti’den istifa eden 115 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İl Başkanı Fırat Görgel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Milletvekili Adayı Koray Kıraç AK Parti’ye katılanlara rozetlerini taktı.

 

“BÜYÜK UMUTSUZLUĞA DÜŞTÜLER”

Rozet takma töreninde konuşan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Tüm yurtta AK Parti ve Cumhur İttifakı’na büyük bir teveccüh olduğunu, programların, mitinglerin kalabalık geçtiğini, İstanbul’da 1 milyon 700 bin kişinin Cumhurbaşkanını dinlemek için alanı hınca hınç doldurduğunu söyledi. Kirişçi, “Çok büyük umutsuzluğa düştüler. 11’li masa gerek içeride, gerekse ağababaları büyük panik halinde. Ama inşallah son altın vuruşu Kahramanmaraşlı hemşehrilerim ve Türkiye’deki bu aziz millet yapacak” dedi.

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ilk gününden itibaren devletin ve milletin el ele verdiğini, söyleyen Kirişçi, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “İnşallah devlet, millet el ele verecek ve bu 11’li çeteyi, müptezelleri, dışarıdaki ağababalarının içerideki uzantıları olan bunları birer siyasi mevta, siyasi ölü haline getirip defin işlemlerini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu zamana kadar samimiyetle İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir gelecek beklemiş vatansever kardeşlerimize bunu bir fırsat olarak görmelerini arzu ediyorum. Bunu bir adeta milli takımın maçı gibi değerlendirmelerini, milli takımımız gol attığında, hele galip geldiğinde futboldan anlamasak bile millet olarak nasıl mutlu oluyorsak, ben 14 Mayıs akşamı bütün aziz milletimizin o geceyi büyük bir mutlulukla, ‘sandıktan çıkan oylardan bir tanesi de benim, benim de bu çorbada tuzum var’ demesini arzu ediyorum. Bu milli takımın galip gelmesine eşdeğer. Bu ülkenin milli birlik ve beraberlikten yana böyle bir adımı atmasından dolayı bu hazzı tatmalarını istiyorum. Çünkü hepimizin buna çok ihtiyacı var.”

AK Parti’ye katılanlara “Ailemize hoşgeldiniz” diyen Bakan Kirişçi, “Artık kendileri de bu ailenin şanlı, şerefli, haysiyetli birer bireyleri olacak. Onların da inşallah bu önümüzde ki iki gün içerisinde çabalarından da istifade etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

“BİZLERE DEĞER KATACAKLAR”

AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, İYİ Parti'den AK Parti'ye katılan üyelere hoş dileklerini ileterek, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu üyeler, kararlarını ülkemizin ihtiyaçları ve siyasi vizyonumuz doğrultusunda vermişlerdir. AK Parti, kuruluşundan bu yana ülkemizin gelişimine ve refahına katkıda bulunmayı hedefleyen bir siyasi harekettir. AK Parti'ye katılan her birey, partimizin temel değerlerine ve amaçlarına uyum sağlamak için çaba göstermektedir. Bu anlamda, İYİ Parti'den AK Parti'ye katılan üyelerimizin de bu vizyona katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Partimize katılan yeni üyelerimiz, siyasi tecrübeleri, bilgi birikimleri hareketimize değer katacaklardır. İnanıyoruz ki, birlikte çalışarak ülkemizin daha ileriye gitmesi için gayret gösterecekler ve AK Parti'nin hizmet anlayışına uyum sağlayacaklardır. Bu vesileyle, İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen değerli üyelerimize hoş geldiniz diyor, onların partimize katkı sağlayacak çalışmalarını ve gayretlerini büyük bir memnuniyetle karşılayacağımızı belirtmek istiyorum.”

Program rozetlerin takılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Aktif Yaşam Merkezi, Halk Sağlığı Haftasında Sağlık Üssü Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz fizyoterapi ve danışmanlık hizmeti sunduğu Aktif Yaşam Merkezi’nde, Halk Sağlığı Haftası’nda yaşlılara  yönelik çeşitli sağlık kontrolleri ve tarama hizmetleri gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Afşin’de Kent Estetiğini Güçlendiren Dokunuş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’in önemli ulaşım arterlerinden Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Asfalt ve yürüyüş yolları köpüklü sularla yıkanırken, çevre temizliği ile levha ve aydınlatma sistemlerinin bakımı da yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Ulaşımına Güç Katacak Bir Asfalt Yatırımı Daha

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’da yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Çilingir Caddesi’ni sıcak asfaltla yeniliyor. Çalışmayla Hasankendi, Güvercinlik, Karahüyük, Izgın, Yapraklı ve Balıkçıl başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ilçe merkezine ulaşımı daha konforlu hale getirilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yavuz Selim’in Alt ve Üstyapısına 496 Milyonluk Yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yavuz Selim Mahallesi’ni 496 Milyon TL’lik yatırımla altyapı ve üstyapısıyla baştan sona yeniledi. Mahallede toplam 79 kilometrelik altyapı hattı yenilenirken, 47 cadde ve sokak sıcak asfaltla buluşturuldu.

KASKİ duyurdu: Kahramanmaraş’ta bazı mahallelerde musluklar 12 saat akmayacak

Kahramanmaraş’ta 10 Eylül Perşembe günü planlı su kesintisi var. Onikişubat’taki dört bölgede 08.00-20.00 arasında musluklardan su akmayacak.

Kahramanmaraş’ta “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Kahramanmaraş Yunus Emre Mahallesi’nde “yan baktın” tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. İki kişi yaralandı, ağır yaralı kişi ameliyata alındı.

TÜM HABERLER