Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Depreminin Ardından Nüfus 60 Bin 818 Kişi Azaldı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depreminin etkileriyle ilgili olarak açıklanan nüfus verilerine göre, kentte önemli bir azalma yaşandı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depreminin etkileri kentte hissedilmeye devam ediyor. Türkiye genelindeki nüfus artışına karşın, depremin merkezi olarak belirlenen Kahramanmaraş'ta yaşanan nüfus kaybı dikkat çekiyor. 2022 yılında bir milyon 177 bin 436 kişi olan nüfus, 2023 yılında bir milyon 116 bin 618'e gerileyerek 60 bin 818 kişilik bir azalmaya işaret ediyor.
Depremin ardından kentte yaşanan bu demografik değişiklik, afetin etkilerinin sadece fiziksel altyapıda değil, aynı zamanda sosyal ve demografik yapıda da önemli izler bıraktığını gösteriyor. Deprem sonrasında evlerini kaybeden veya yaşanan olumsuz şartlardan etkilenen insanların kenti terk etmesi, bu nüfus kaybına katkıda bulunmuş gibi görünüyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.