© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Depremin 1. Yıl Dönümü Dolayısıyla 'Sessiz Yürüyüş' Yapıldı!

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde anlamlı etkinlikler gerçekleştirildi.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleşti. Gece saat 2'de Ezgi Apartmanı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, birlikte hareket ederek Prestij Caddesi'ne kadar uzanan bir "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Sessiz bir atmosfer içinde geçen yürüyüşte, depremde kaybedilen vatandaşlar anıldı. Enkaz alanında ateşler yakılarak, Kur'an tilavetleri eşliğinde yapılan etkinlikte, depremde hayatını kaybedenlere dualar edildi. 6 Şubat depremlerinin yaralarını hala taşıyan Kahramanmaraşlılar, kaybettikleri sevdiklerini anma ve bir arada olma fırsatı buldukları bu etkinlikte duygu dolu anlar yaşadılar.

İlginizi Çekebilir

Uluslararası Tarih Öncesi Çömlekçilik Çalıştayı İkinci Gününde de Devam Etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının ikinci günü sona erdi. Programda; Domuztepe çanak çömleğinde yerel ve yerel olmayan unsurlar, Neolitik dönemde çanak çömlek gelenekler ve birçok konu görüşüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı oturumda, İhtisas Komisyonlarında eksilen üyeler yerine yeni üye seçimleri de oylanarak karara bağlandı.

Kahramanmaraş yeniden motosiklet tutkunlarının buluşma noktası oluyor!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Kahramanmaraş Motofest, 11-12-13 Eylül tarihlerinde EXPO Fuar Alanı’nda motosiklet tutkunlarını, müzikseverleri ve tüm Kahramanmaraşlıları bir kez daha buluşturacak. Motofest’in resmi açılışı, 12 Eylül Cumartesi günü 18.00’da gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş’ta gökyüzü şenlenecek: Yalnız Ardıç’ta 100’ün üzerinde sporcu uçacak

Kahramanmaraş’ta Yalnız Ardıç Yamaç Paraşütü Festivali 12-13 Eylül’de düzenlenecek. 100’ün üzerinde sporcu uçuş yapacak, Michael Moran gösteri yapacak.

Kahramanmaraş'ta Tarih Öncesine Işık Tutacak Çalıştay Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik” çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi. 3 gün boyunca devam edecek ve dünyanın farklı ülkelerinden bilim insanlarını Kahramanmaraş’ta buluşturan çalıştayda, tarih öncesi çömlekçiliğin gelişimi ve bölgenin binlerce yıllık arkeolojik mirası bilimsel veriler ışığında ele alınacak.

Pusula Maraş Eğitim Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu sunacağı Pusula Maraş Eğitim Merkezi’nde son hazırlıklar yapılıyor. Merkezde eğitim alacak öğrenciler için ön başvuru ve seviye tespit sınavlarının ardından kayıt sürecine geçildi. Yerel yönetimlere örnek olacak merkez, 12 Eylül Cumartesi günü açılarak eğitimlerine başlayacak.

TÜM HABERLER